Svenska
Super Metroid

Super Metroid

Super Metroid är ett klassiskt gammlat spel som släpptes 1994 till Super Nintendo och 2007 till Virtual Console och det är ett spel som jag tycker att folk verkar ha glömt bort så jag tänkte ta och blogga lite om det spelet.

Super Metroid är det tredje Metroid spelet som släppts och jag tycker det är helt perfekt, grafiken är fortfarande är fortfarande snyggt och musiken är helt underbar och att spelet är i 2-D och inte i 3-D som Metroid Prime: Hunters eller Metroid Prime 3: Corruption, enligt mig så är Metroid inte densamma om det inte får njutas i 2-D som alla Metroid spel borde vara i. Kontrollerna är lätta och inte alls för avanserat och det hela flyter på utan problem och inte som Metroid Prime: Hunters som finns till DS där är det helt utom mänsklig möjlighet att kunna styra och skjuta samtidigt.

Jag klarade själv av Super Metroid idag och det är första gången jag har gjort det, har prövat att göra det flera gånger men det har aldrig funkat, det är påminner mig lite som Tomb Raider att man måste göra något för att komma vidare i spelet som att skaffa Hi-Jump Boots för att kunna hoppa den extra metern eller Gravity Suit för att kunna hoppa normalt under vattnet, och att inte tala på hur många items det finns att skaffa, öka antalet på raketerna eller bomberna samt skaffa uppgraderingar till ditt vanliga vapen.

Nu kommer mitt nästa projekt bli Zelda: A Link To The Past som då också släpptes till Super Nintendo men en blogg om den kommer när jag har klarat av det, eller rättare sagt om jag klarar av det, har aldrig gjort det förr men borde göra det nu eftersom jag klarade av Super Metroid.

För er alla som inte har prövat Super Metroid till Super Nintendo ta och gör det, skaffa det på något sätt och spela på, ni kommer inte ångra er.

HQ