Svenska
Star Wars Force FX Elite Lightsaber - The Darksaber Replika

Star Wars Force FX Elite Lightsaber - The Darksaber Replika

Skrivet av Stefan313 den 7 juni 2022 kl 13:47

Införskaffade nyligen min första Force FX lightsaber, the Darksaber från Clone Wars & Rebels serierna men senast också sedd i The Mandalorian serien.

Denna fina replika är köpt från Webhallen och kostade 3000 kr och då är det billigt i jämförelse med andra websidor som sålde för flera hundra kronor mer. Blev jag 3000 kr glad över detta dock?

Jag beställde svärdet när det inte fanns i lager så det tog ett tag innan jag fick hem det, fick till slut hem det och eftersom jag gör videos på youtube så ville jag öppna den framför kameran.<br />
Jag startade filma och öppna lådan på en tisdag men batteriet behövdes förstås laddar först och den blev klar sent, sen var det jobb resten av veckan så på lördag så tände jag det för första gången och jag blev då inte besviken.

Svärdet är väldigt snyggt gjort. Svärdfästet, där bladet sitter, var mycket tyngre än jag förväntade mig men är gjort i väldigt bra material och verkar väldigt tåligt. Batteriet sitter väldigt skyddat i handtaget, samma sak med andra elektroniska delar.

Bladet känns lite flimsigt men det kan också vara så det ska vara för att de inte ska bli för känsligt mot stötar och annat. Och att sätta dig bladet på fästet är enkelt och sitter med en liten bult och allt känns väldigt tåligt där också, inte orolig över att det ska flyga av eller nånting sånt.

Tillsammans bildar de en extremt fin replika av the Darksaber från Star Wars och jag är väldigt nöjd, möjligtvis t o m 3000 kr nöjd över den. Väldigt fina färger och effekter.<br />
Två knappar, en för på och av. En för ljudeffekter, stridseffekter mer exakt. Låter som laserskott som reflekteras och lasersvärd som slår ihop när man trycker och svärdets många lampor blinkar på olika ställen samtidigt. Dessa ljud uppstår också om du viftar med svärdet.<br />
Ljudet som uppstår när du bara rör svärdet fram och tillbaka lite lugnt låter nästan som en TIE fighter vilket är lite förvirrande. Högtalaren är inte den bästa så det kan vara ett svar på det.

Man fick en liten ställning också där man kan placera svärdet för display och det går utmärkt att ha utan bladet eller med bladet. Svärdet är gjort för att kunna displayas på båda sätten.

Svärdfästet gör verkligen sin plats på min hylla men jag kan tyävrr inte displaya det med bladet då hyllan är för högt upp för det. Svärdfästet med bladet är cirka 110 cm tillsammans där fästet är 30 cm.

Väldigt nöjd med denna vuxen leksak, utan tvekan :)

Se om jag kommer ihåg att lägga in länk till min video senare när den kommer ut.

HQ