Svenska

Star Wars, eventuella uppföljare? (spel

Skrivet av SpamKnugen den 18 september 2013 kl 16:25

Så nu när Disney har tagit över Star Wars licensen så startas ju möjligheten att det faktiskt inte kommer en HEEEEEEl rad med dåliga partyspel på diverse plattformer där de alla är i princip rent skräp. Då Battlefront reedan fått en utannonserad uppföljare kommer den inte med på listan trots att det nog var den spelserie som absolut mest förtjänade en uppföljare. Så här kommer listan på Star Wars spelen som definitivt förtjänar en uppföljare!

Star Wars Rouge Squadron - serien

Det har funnits flera spel som har försökt sig på att bli det bästa flygspelet i Star Wars Universumet och Rouge Squadron var ett av de absolut roligaste jag spelat. Att leta reda på alla fuskkoder för att låsa upp lite gömda skepp som exempelvis Slave-1 eller Naboo Fightern tyckte jag var extremt underhållande och en riktigt rolig sysselsättning för att få åka runt och plöja ner Tie Fighters på rad. Det var arkadigt och det var lite charmen. Att kunna få flyga "The Death Star Run" i en X-Wing var ett av de bästa ögonblicken i ett Star Wars spel jag vart med om och att få göra det igen i modern grafik vore en ren dröm.

Star Wars Jedi Knight

Jedi Knight var och är fortfarande det bästa spelet vad gäller ljussabelsvingande. I den senaste delen i serien så fanns möjligheten att skapa sin egen Jedi och sedan utveckla sin karaktär vid Lukes jediakademi. Det var en sjukt underhållande resa från start till slut och det han duelleras friskt på resans väg. Men stjärnan i de senare delarna i serien var möjligheten att spela online och att använda sina krafter som ond eller god i dueller mot andra spelare med antingen en enkel sabel, en dubbelsabel eller varför inte två enkelssablar? Återigen med dagens teknologi finns potentialen där för att skapa en ny del i serien och låta oss duellera man mot man (eller kvinna) återigen öga mot öga i HD.

Star Wars Republic Commando

Ytterligare ett av mina favorit Star Wars spel. Det var riktigt häftigt att få se Star Wars universumet från ögonen av elitsoldater istället för Jedis eller Jedis eller Jedis eller någon som snart skulle bli Jedi. Republic Commando var rått, blodigt och trovärdigt. Det kändes faktiskt som ett mer seriösare Star Wars spel och det uppskattade jag.

Star Wars Empire At War

Ett Star Wars RTS... Och ett bra sådant! Det var kanske inte det bästa Star Wars spelet som fanns men det var fanimej roligt att spela. Det var lite saker som kändes konstigt som exempelvis storyn i expansionen men det var inte riktigt säljargumentet för Empire at War. Men ett nytt Star Wars RTS vore sjukt kul att få och Empire At War gjorde Star Wars som RTS lite trovärdigare än Galactic Battlegrounds.

Star Wars Trilogy (NES/SNES)

Anledningen till att jag tar med de här spelen är att jag personligen skulle vilja ha en remake på dem. Jag köpte nyss in dem och jag kan nog säga att spelen idag med lite smått uppiffad grafik skulle stå sig bra i plattformsactiongenren. Att få spela igenom de 3 filmerna (självfallet med små justeringar för att få ett kul spel) med en sjuhelvetes svårighetsgrad, häftiga bossfighter och snabbt tempo har satt sig som en tumör på min personliga önskelista som vägrar försvinna.

Star Wars Episode 1: Racer

Här tror jag många inte kommer att hålla med mig men skulle ett Star Wars racing spel göras så var det såhär det ska göras. Det var sjukt underhållande på sin tid. Med nyare skademodeller, upphottad grafik, motion blur så man knappt kommer att kunna se ett skit och varför inte återigen kunna bränna någon med Sebulba?

Den här listan speglar mina egna korta tankar om eventuell Star Wars spelserier som förtjänar en återupplivning. Sedan hoppas jag självfallet på ett gäng orginella spel. Tiden får utvisa!

/Robin Molander

HQ