Svenska
Blog
Så var Game of Thrones: Episode Three

Så var Game of Thrones: Episode Three

Följande text avslöjar händelser ur den tredje episoden av Telltales Game Of Thrones. Har du spelat de första delarna? Kanon. Om inte? Läs på eget bevåg.

Vid det här laget är jag redan djupt insyltad i historien. Jag vet vad jag vill åstadkomma med respektive karaktär och vilken sida jag kommer att stå på när det hettar till. Åtminstone trodde jag att jag visste det. När Telltale introducerar nya vägval, allierade och drastiska vändningar är jag faktiskt inte lika beredd som jag på förhand trodde och det är fantastiskt att uppleva.

När jag som Mira tvingas välja mellan att närvara vid Margaerys bröllop eller att prata med Tyrion knyter sig magen. Lika eftertänksam blir jag när Gryff Whitehill hånar Rodrik inför hela familjen Forrester och jag måste välja om förnedringen ska sväljas eller om knogmackorna ska flyga. Handlingen knyts samman allt starkare och i den tredje episoden är det tydligare än någonsin att se hur de olika karaktärerna förs närmare varandra.

Gareds dödsslagsmål med Britt kommer inte att ses på med blida ögon av ledaren i The Wall-gänget, vilket blir rysligt spännande att se i nästa del. Även Miras oväntade möte med Morgryn kommer säkerligen att spela roll, liksom Rodriks avtal med Gwyn Whitehill. Asher fick de minsta besluten att ta denna gång. Att han nu är närmare än någonsin att värva en armé blinkas det friskt om, men detta ligger i framtiden. I denna del känns Ashers partier inte särskilt utbyggda och är därmed de minst intressanta. Oenigheten mellan Malcolm och Beskha är lite konstlad och kampen mot draken är en alltför lättvindig sådan.

Än en gång ligger emellertid lägstanivån högt och Telltale lämnar flera färska spår som garanterat blir utmärkta att följa upp nästa gång. De val som går att ta leker inte med liv och död på samma sätt som i The Walking Dead, men sättet som handlingen förs framåt är fortfarande fantastiskt engagerande.

Vad tyckte du om The Sword In The Darkness?

HQ