Svenska
Blog
Purfärsk vinylskörd #7

Purfärsk vinylskörd #7

Har för tillfället kommit in en liten samlarfas när det gäller mitt vinylintresse. Istället för att köpa nya album med nya artister fokuserar jag just nu på att samla på mig fulländade diskografier. De band jag hittills lyckats bäst med är The Smiths, Genesis, Depeche Mode och The Cure.

Dagens skörd är tillägnad sistnämnda konstellation. Det fina med framförallt 70- och 80-talet är att allt (precis allt) släpptes på vinyl. Fullängdare, singelsamlingar, b-sidor och diverse rariteter (med dagens mått mätta). Därför kommer det såklart inte som en överraskning att just The Cure har ett otroooligt maffigt vinylbibliotek i bagaget.

The Cure - The Walk (1983) Lyssna
"The Walk" släpptes 1983 som maxisingel och innehåller 4 stycken stand alone-låtar som idag även finns att tillgå genom andra singelsamlingar. Ett svinkul fynd, mest med tanke på att låten "Lament" är med. En av mina absoluta favoriter med bandet.

The Cure - Quadpus (1985) Lyssna
Samma år som kritikerhyllade hit-plattan "The Head on the Door" damp ner släpptes även maxisingeln "Quadpus". Skivan har 4 låtar, där obekvämt kufiska och svårsmälta "New Day" och "A Man Inside My Mouth" ställer sig i perfekt balans till lekfulla "A Night Like This" och "Close to Me" (som skulle komma att bli en av deras mest framgångsrika singlar).

HQ