Svenska
Blog

Skulptering

I mitt tidigare blogginlägg skrev jag lite om mitt sommarprojekt, där jag hade tänkt börja snida mytologiska teman i möbler. dock har jag fått ändra lite på mina planer, min far har tyvärr insjuknat i cancer och det ser inte speciellt ljust ut. Eftersom platsen där verktyg och plats finns för att snickra så har jag valt att låta bli att göra det för att han ska få vila och inte behöva lyssna på min oväsen.

Istället drog jag för några veckor igång ett annat projekt, nämligen skulptering. Jag vill lära mig att skulptera, göra coola små "statyer" av alla möjliga varelser och figurer. Intresset för detta kommer väl mest från min behov av att försöka skapa någonting, men det är också min flykt från verkligheten och jag mår bra av att bara få fastna i något där jag kan slappna av, lyssna på bra musik och bara pilla lite med något.

Till en början vill jag bara försöka lära mig hur anatomin i kroppen fungerar för att sedan gå vidare till egna skapelser, forma, gjuta och måla. Jag har alltid blivit så förvånad över priser på dessa små samlarfigurer och statyer som man kan köpa för hutlösa priser, att jag helt enkelt ska försöka lära mig att göra egna. Det är dock svårt! mycket svårare än det ser ut, vilket gör det roligare att lära sig. Det har gått hyffsat bra än så länge, jag testar med en lera som heter Chavant NSP vilket är en oljebaserad lera (om jag har fattat rätt) och dom enda verktyg jag har fick jag bygga själv. Jag vill gärna prova på lite innan jag köper på mig massa verktyg osv, det misstaget har jag gjort många gånger förr där jag köper hem "allt som man måste ha" för att sedan bara ledsna och låtit det samla damm.

Hur som helst, det går rätt bra faktiskt och jag har lyckats pilla ihop lite småsaker som jag sedan mosat ihop och sedan börjat om. Det jag håller på med nu är någon form av lieman, den där typiska designen. bara för att lära mig hur leran fungerar och så.

här kommer en bild på hur det ser ut efter en dag med kletande, den är långt ifrån klar och jag kommer förmodligen göra om massor då jag inte är helt nöjd än riktigt, men vill ändå dela med mig hur det går.

Skulptering

Hoppas ni gillar det och räkna med att det kommer dyka upp en helt del sådant här i fortsättningen!

HQ