Svenska
Blog

Sommarprojekt

Jag är en person som gärna lär mig nya saker, jag älskar att skapa och under sommaren brukar jag alltid dra igång ett projekt. För 2 år sedan var det ritande, några av er kanske har sett vad jag ritat annars finns det i tidigare blogginlägg om det är intressant.

Förra året var det smide som gällde, jag lärde mig så mycket jag kunde om smide, vad som behövdes, hur det funkar osv. Min vision var att göra ett vikingasvärd samt en vikingahjälm. Jag byggde en ässja av gammalt skrot, för den som inte vet vad en ässja är så är det en låda full med glöd som brinner, det är i den man värmer metallen som sedan ska bankas tills man går sönder. Den fungerade helt perfekt, men den var väldigt lång, så jag byggde en mindre för lite lättare saker. Jag började göra några knivar, det var fantastiskt roligt. Inte alls så lätt som det ser ut men det är ingen raketforskning precis. Jag snickrade även ihop den där hjälmen som jag ville göra, med endast hammare satt jag och bankade några plåtbitar som jag sedan satte ihop och 2 dagar senare var hjälmen färdig, dock ville jag gärna sätta en brynja på för att göra den lite coolare, det tog ca 3 dagar med hjälp att peta ihop. Hur som helst vart jag helnöjd!

Något svärd blev det tyvärr aldrig, efter flera veckor av bankande och slipande så var jag helt trasig i kroppen, jag är ganska dålig på att känna efter när det är dags att vila, jag är även lite känsligare än dom flesta då jag i stort sett hela livet har levt med "Graves Sjukdom" och utan att gå in för djupt på det ämnet i denna blogg så är det ett tillstånd som gör att kroppen förbrukar mer energi än hos en "frisk" person samt att jag har levt med tokhögt blodtryck och puls i många många år, så jag lever i en gamlings kropp typ.. Så jag blev mer eller mindre tvungen att lägga ner smidet helt, vilket såklart är jättesynd, jag älskade det trots att det var så tufft för kroppen!

Detta år tänker jag ta en annan riktning och fokusera på trä, eller träsnide för att vara exakt. Jag ska denna sommar försöka att skapa någonting ifrån en bit trä. Det låter ju inte så svårt, jag vet. Därför ska en bit trä bytas ut mot ett stort stycke trä och det jag vill försöka skapa är antingen någon form av möbel eller också bara en skulptur, jag har inte riktigt bestämt mig ännu, men ett tema har jag och det är mytologi. Det första jag vill göra är Kraken, en varelse jag alltid varit sjukt förtjust i! Mer info kommer lite senare när jag har satt mig och planerat lite. Om det går som jag hoppas så kommer jag helt klart fortsätta med att göra möbler med mytologiteman, det har alltid varit lite av en dröm.

Har du något projekt för i år eller finns det något du alltid har velat testa? Berätta gärna isåfall :)

HQ