Svenska
Blog
#Gamestruck4: Robin (STARWARSGEEK117)

#Gamestruck4: Robin (STARWARSGEEK117)

Jag har funderat på vilka mina #Gamestruck4 spel är och jag har kommit fram till det. Detta är inte nödvändigtvis mina absoluta favoritspel men detta är spela som har betytt mest för mig och har ändrat mitt liv. Jag tar de i ordningen jag upptäckte dem.

God of war
Min lista av usla licensspel som jag har haft till Ps2 är LÅNG. Jag hade inga vänner som var gamers som hade Ps2, alla jag kände som älskade spel hade Xbox. Jag hade inte heller tillgång till internet så att försöka ta reda vilka PS2 spel man skulle äga var inget jag lyckades med. Så jag körde aldrig FFX, Ratchet and Clank, Jax and Dexter eller Devil May Cry. Men ett spel som jag fick upp ögonen för var God of War. Jag minns när jag satt och bläddrade i en Ginza katalog och såg omslaget för God of War 1. Jag fastnade direkt och bad morsan att köpa det. Jag var kanske 12 år då. Jag fick det i posten och jag startade upp spelet. Jag var fast direkt, musiken, grafiken, atmosfären och striderna. Jag hade kört Devil May Cry rip offs innan som Ghost Rider spelet och Lord of the rings spelen från EA men detta var det första spelet som var baserat på Devil May Cry stilen som i mina ögon är lika bra. Jag minns hur episkt allt kändes. Att ta sig igenom Aten, pusslerna i Pandoras tempel. Klättra sig igenom underjorden och tillslut besegra Ares. Jag älskade storyn och hur de grekiska gudarna framställdes var så underbart. Jag var redan då nörden som satt i skolbiblioteket och läste grekiska myter och att se de med egna ögon så barbariskt var underbart. Att sedan få slita huvudet av Medusan och Minotauren var underbart. Jag minns sen ett halvår senare kom God of War 2 ut och jag skaffade det direkt. Jag har varit fast i God of War ända sedan dess och kör om ettan med jämna mellanrum fortfarande. Jag kan det utantill och är en bland de få spelen jag försökt speedruna. Detta var spelet som fick mig att avguda karaktär action spel som God of War eller Devil May Cry.

Star Wars: Knights of the republic.
Som jag skrev ovan så ägde jag aldrig ett original X-box men jag hade börjat gräva mig in Star Wars expanded universe mer och mer. Ett spel som lockade mig oerhört var Knights of the old republic. Jag hade en usel laptop som laggade när det spelade AvP 2 (från 2001) som min enda tillgång till dataspel i många år. Men när jag fyllde 15 så istället för en moppe (vad ska en rullstolsburen 15 åring med en moppe till) så fick jag en hyfsad gaming dator. Det första jag köpte var Star Wars Best of pc som innehöll Kotor 1, Jedi Knight 2 jedi outcast (som jag redan ägde), Republic Commando, Empire at war och Battlefront 1 (som jag hade till Ps2 sedan länge). Kotor var det första Bioware spelet jag körde. Hade kört Final Fantasy rip-offs innan som Lord of the rings the third age. Men detta var det första rpg spelet jag körde där mina val påverkade berättelsen och jag verkligen intog en roll. Jag var Ulic Karak, räddare av republiken och romantiserade Bastilla. Jag hade lyckats undvika alla spoilers om spelet så allting var fräscht och nytt. Även om striderna är stela (om man ska vara snäll) så älskade jag spelet, Jag älskade alla referenser till Tales of the jedi serietidningarna. Att få besöka alla platser i Star Wars världen och att få bli en jedi riddare. Att få lära mig mer om jedi och sith. Att få uppleva en bland de bästa Star Wars berättelserna någonsin. Jag kan spelet utantill och jag älskar det fortfarande även om jag absolut hatar Pazakk än idag.

Batman: Arkham Asylum
Jag växte upp med Batman the animated series och Batman filmerna när jag var liten. Jag läste alla superhjälteserietidningar jag kom åt. Både DC och Marvel. Men det var ett tag där jag inte läste eller brydde mig om serietidningar. Men så läste jag i ett GR nummer som jag hämtade på Onoff och läste om Batman arkham Asylum. Jag blev nyfiken och jag bestämde mig för att skaffa det på premiären. Jag minns att jag tog mig till Onoff på lunchrasten och köpte spelet. Jag minns när jag kom hem och spelade spelet. Jag fastnade direkt, atmosfären när man rullar in Jokern i Arkham Asylum. Röstskådespelet, musiken och striderna. Jag var fast direkt och jag absorberade allt i spelet. Jag körde om spelet flera gånger och när jag köpte spelet igen till Xbox 360 så tog jag alla achievements. Ja jag gick på när spelet lurade en att det kraschade. Jag var nära på att stänga av mitt Ps3. Kombinationen av stealth och action och alla karaktärer gjorde spelet perfekt i mina ögon. Jag har klarat av spelet SÅ många gånger. Jag kör det fortfarande med jämna mellanrum. Men spelet betyder mycket för mig för det var spelet som fick mig att börja köpa serietidningar och serieböcker igen. Efter jag hade kört spelet så införskaffade jag Hush och Killing Joke och jag var fast igen, idag importerar jag serietidningar direkt ifrån USA och får de i posten. Arkham spelen är spel jag ofta kör om och jag kan de utantill. Arkham City är en bland de få spelen jag verkligen hypade inför innan releasen och jag ansåg att spelet var bättre än hypen.

Halo Reach
Jag ägde aldrig ett Xbox men jag hade flera vänner som gjorde det och min bästa vän avgudade Halo och berättade allt om Halo för mig och sci-fi nörden jag är fastnade direkt. Jag skaffade Halo 1 och 2 när jag fyllde 15 och fick min PC. Jag älskade de båda två även om jag gillade ettan lite mer. Så satt jag ofta och kollade på Walkthroughs av trean och Halo Wars. Men när Halo Reach utannonserades så insåg jag att jag inte kan missa mer. Så jag fick pengar i min 16 år present till att köpa en Xbox 360 och jag införskaffade Halo 3, Odst, Wars och Dead Rising 1. Jag förhandsbokade även Halo Reach och jag köpte det dag 1. Jag absolut älskade kampanjen även om jag fann storyn svag och karaktärerna svaga. Jag hade även här redan börjat läsa Halo böcker och serietidningar. Så jag visste vad som skulle hända. Jag gillade Halo 3 kampanjen mycket mer. Sen på gymnasiet när jag började det så fick jag en grupp med vänner och de körde alla Halo Reach online tillsammans dagligen. Så mitt mål då blev då att spara ihop till Xbox Live. Jag sparade ihop och köpte ett år. Det var här jag fick min första upplevelse av att spela ihop med kompisar dagligen och hur kul man kunde ha. Jag blev även introducerad till flera vänner via Xbox Live som jag umgås med än idag. Jag älskade Halo Reach Online, alla banor, gamemodes och hur community baserat det var och hur mycket kul man kunde ha med spelarskapade banor och gamemodes. Jag kommer aldrig hur kul vi hade och jag hoppas alla att ryktena att Halo 6 ska komma till PC stämmer så vi kan återuppleva det lite för ingen av oss spelar på konsol längre men vi umgås alla dagligen. Att få tillbaka Halo gänget igen och köra mer forge banor skulle vara värt guld även om jag vet att man inte kan återuppleva nostalgi. Men de tre åren mellan 2011-2014 när vi alla körde Reach dagligen efter skolan var värt guld och några av mina bästa minnen.

HQ