Svenska
Blog

Mina tankar om Solo: A star Wars story

Detta är spolierfria tankar endast. Jag har bara sett filmen en gång och jag kommer tyvärr bara se den en gång eftersom min lokala biograf bygger om och jag vill inte resa en timme bara för att sen om en film på bio. Annars hade jag sett om Infinity War också. Jag börjar också att säga att Han Solo har aldrig varit en bland mina favorit karaktärer. Vad jag älskar med Star Wars är kraften, imperiet , jedi vs sith och krigen. Star Wars Underworld som det har fått smeknamnet har aldrig varit mina favoriter så ta detta från ett fan som hade låga hyp och förhoppningar.

Jag börjar med att jag faktiskt gillade den. Men jag tror att jag gillade den för ett par annorlunda anledningar. Jag börjar med det generella. Filmen började väldigt hastigt men saktade ner efter en stund och i andra och tredje akten var jag helt ombord och jag fann tempot och humorn klockren. Karaktärerna är bra. Alden är en bra Han Solo. Donald Glover är fantastisk som Lando och fick mig att inse ännu mer varför jag älskar Lando mer än Han. Jag älskade hur de byggde upp Han och Chewies vänskap. Handlingen är enkel och man jagar en mcguffin. De nya karaktärerna var okej. Emilia Clarke var bra men det hon hade att arbeta med kändes lite fattigt. Jag hade velat se hennes karaktär mer. Woodys karaktär Beckett var intressant och jag gillade hans stil men hur han skulle agera var lite förutsägbart ibland. Skurkarna i filmen var riktigt välgjorda men med alldeles för lite. Om de hade fått vara med mer kanske jag hade fastnat för de på samma sätt som jag älskade Orson Krennic.

Jag tror jag gillade lite mer än Rogue One. om inget annat än jag anser att första akten i Rogue One är alldeles för utspridd och andra akten är rentav plågsam. det som lyfter Rogue One är tredje akten. Jag måste säga att musken var välgjord också. Eftys Nest temat var riktigt bra. Vad gillade jag inte med Solo? Filmen var förutsägbar. Ytterst få saker chockade mig, vad som skulle hända var förutsägbart. Vissa av de nya karaktärerna var lite svaga. Vissa delar av filmen var lite övertydliga. Behövde vi verkligen veta det här om Han Solo, var det verkligen nödvändigt. Filmen var inget mästerverk. Jag vill inte sätta något betyg. Jag vill se om den först men det lär inte bli förrän den finns på blu-ray tyvärr. För jag gillade den och kommer gladeligen se om den.

Nu till det som jag tog i början om varför jag som Star Wars fan uppskattade filmen. Något som lovades innan de nya filmerna kom ut var att allt skulle vara canon. Att det som händer i böckerna, serietidningarna och tv-serie är canon. Men filmerna har struntat i det. Jag fattar att man inte kan basera en hel film på vad som hände i en serietidning eller bok för då får vi Halo 4 igen där för de som inte läst böckerna kommer ha svårare att hänga med.

Men samtidigt så känns det som det som att de som gör filmerna inte bryr sig om vad som händer i böckerna och serietidningarna heller. Vi har haft motsägelser och karaktärer som har agerat helt annorlunda. ,Speciellt i Force Awakens och Last Jedi. Ett exempel är Holdo ifrån The Last Jedi. I böckerna så som handlar om en ung Leia och Holdo så är Holdo mer av pacifist och enstöring. Lättaste sättet att beskriva henne var att hon påminde mig om Luna Lovegood ifrån Harry Potter. Detta var inte vad vi fick i Last jedi och jag blev besviken. Karaktären jag läste om i boken var mer intressant.

Där har Rogue One och nu speciellt Solo gjort detta bättre. Det var flera gånger i Solo som jag som inbitet fan som läser det mesta hajade till på som gav mig ett stort leende. En scen var endast för oss fans som har följt allt. Jag vill se mer av detta. Ge oss mer sådant. Solo passade mer än i världen som böckerna och serietidningarna har byggt upp. Detta gör tv-serierna bättre också. Men det var lite mina tankar. Jag kommer inte skriva någon spoiler del för det är inte mycket att spoila egentligen.

HQ