Svenska
Blog

Bara Brännström på Xbox-avtäckningen?

Skrivet av Rösti den 13 maj 2013 kl 18:04

Avtäckandet av nästa generations Xbox, som i nuläget kallas vid en mängd olika namn, närmar sig med stormsteg. Den 21:a maj visar Microsoft upp konsolen för press och entusiaster på sitt Xbox Campus i Redmond.

GameTrailers/Spike TV är officiell partner till eventet och har ett mäktigt schema fram till och med den stora sändningen påbörjas. Och på diverse spelforum, i synnerhet NeoGAF, är diskussionerna i full gång. Hur det ser ut på GR just nu vet jag inte då jag inte varit särskilt aktiv här på ett tag, men en sak har jag märkt dock. Och det är att deltagarantalet till XBOX: A New Generation Revealed från redaktionen är väldigt lågt.

Om man besöker sidan där pressen registrerar viss information, https://xboxevent.com/Reveal/ så kan man genom att äntra e-postadresserna till redaktionens olika medlemmar se vem som har anmält sitt intresse. Och i dagsläget ser det ut att över hela Gamereactor (inte bara Sverige utan över länders redaktioner också) bara vara Carl Brännström som accepterat. Och av någon anledning har Kristian Nymoen på norska redaktionen tackat nej till inbjudan.

För e-postadresser som ej mottagit någon inbjudan visas det här meddelandet:

An invitation matching this email address was not found. Please enter the email address that your invitation was sent to. If you need assistance, please contact the support team here.

Möjligen står det så också om man inte gjort något alls med inbjudan, alltså man har vare sig tackat ja eller eller nej. Hursomhelst är det bara Carl, hittills, som tackat ja och kommer under veckan förmodligen flyga till Redmond. Om det nu inte är så att Petter, Mäki och övriga har externa e-postadresser som de använder just för kontakt med Microsoft etc. Men det verkar aningen konstigt, och varför skulle då Carl ha fått sin inbjudan till [email protected].

Inte för att jag på något sätt tvivlar på Carls förmåga att rapportera, men det verkar aningen klent att bara skicka en person. Någon från GRTV-teamet, Benke exempelvis, skulle vara ett ypperligt komplement. Men med tanke på att det är en stor tillställning och mycket känslig information involverad kanske Microsoft har varit ytterst sparsamma med inbjudningar. Ja, IGN Sverige och Eurogamer Sverige verkar inte ha fått några inbjudningar, så det kan mycket väl stämma.

Den 21:a maj, nästa tisdag, slår det hursomhelst till med dunder och brak. Kl 19.00 svensk tid börjar sändningen och pågår i cirka en timme. Du kan se det hela här.

Bara Brännström på Xbox-avtäckningen?

På tisdag sluts cirkeln... igen.

HQ