Svenska
Blog
The Dark Knight Rises (spoiler varning)

The Dark Knight Rises (spoiler varning)

Har varit och sett den sista delen i Dark knight trilogin och tänkte dela med mig av mina intryck från den avslutande delen i Nolans, i mitt tycke mästerliga trilogi.

Inför filmen hade jag två stycken saker jag oroade mig för. Det första var hur man skulle lyckas med Bane och den andra var hur Selina Kyles medverkan i filmen skulle påverka handlingen.

Lyckligtvis så lyckas Nolan leverera en stark Bane och implementera Selina Kyle i storyn på ett trovärdigt och funktionellt sätt.

Jag gillade Bane på sitt avskalade vis. Då han inte gick på någon superdrog, i filmen utan mer bara var ett "freak". Att han heller inte var huvudskurken i filmen gjorde Bane till en coolare karaktär än han varit om han hade varit en lika stor centralfigur som Jokern var den föregående filmen, tycker jag.

Även Selina Kyle var bra i filmen som mästertjuv med sin egen agenda, att hon aldrig "blev" Catwoman gjorde henne till en mer intressant karaktär, och gav utrymme till hennes desperata kamp att avsluta sin karriär som tjuv, som var en bra del av handllingen i filmen.

Återkopplingen till den sorgligt underskattade Begins var snygg och det kändes verkligen som ett tillfredställande slut på trlogin. Även om filmen inte levererade på lika hög nivå som föregående filmen eller hade lika mycket av Nolans sedvanliga twistar i sin story så var detta en mycket bra film. Med lite mer action än föregångarna och mindre rum åt eftertanke åt dialogerna så levererade den ändå en väldigt episk avslutning på en helt fantastisk trilogi.

Christian Bale var fantastisk som Batman, men framförallt Bruce Wayne, och Michael Caine briljerade som Alfred. Den bästa scenen i filmen var gatuslagmålet på slutet och var något av det coolaste jag någonsin sett i en film.

HQ