Svenska
Blog
Animal Crossing - Tjäna pengar (tips)

Animal Crossing - Tjäna pengar (tips)

Skrivet av Ridley den 10 april 2020 kl 14:58

Målet i Animal Crossing: New Horizons är enkelt. Den som har flest grejer när man dör vinner (typ). Men vill man ha grejer måste man ha pengar. Så hur får man pengar? Här kommer några tips på de bästa sätten jag hittat (utan fusk) och vad man ska tänka på. Vi börjar med de enkla sätten och avslutar med turnips som är riskabelt men kan ge mest vinst.


Sälj saker
Förstås. Fiska, jaga insekter och samla råvaror och föremål. Sälj de du kan vara utan, för att tjäna pengar på dem.

Samla:
Ett bra sätt att samla på sig saker att sälja är Nook Miles Tickets som låter dig åka till en ö och plundra. Har du tur hittar du en ö med värdefulla saker på. Det bästa är dyra fiskar och insekter. Vill du hitta dyrbara tarantulas eller scorpions (8000 bells per styck) på en ö så kan du (om du orkar) rensa bort alla blommor, stenar (krossa dem efter att ha ätit frukt) och träd (inklusive stubben) för att sannolikheten för att de dyker upp ska öka. Skräm bort alla andra insekter så kommer till slut de hemska men värdefulla små krypen fram. Tänk på att det måste vara rätt tid på dygnet (19:00 - 04:00), annars kommer de inte, och gör inte detta på din hem-ö för allt i världen.

Odla:
Plantera fruktträd och sälj frukten. Allra bäst är om du hittar frukter som inte växte på din ö från början och planterar dem. Varje frukt ger då 500 bells. Dina standardfrukter ger 100 bells och kokosnötter ger 250 bells.

Sälj:
Nook's Cranny tar emot dina grejer, och efter stängningsdags kan du sälja i deras låda med 20% förlust (vänta hellre tills de öppnar). Har du tur kommer bävern C.J. eller kameleonten Flick på besök till din ö. C.J. köper dina fiskar till 50% högre pris, och Flick köper dina insekter till 50% högre pris. Du kan spara dyra insekter och fiskar tills de dyker upp, om du har lust att vänta.

Crafta:
Har du råvaror över så kan du med fördel crafta saker av dem, så kan du sälja sakerna för mer pengar än vad råvarorna är värda. Detta gäller också ägg och andra säsongsråvaror. Crafta gärna dagens "hot item" så får du dubbla pengarna hos Nook's.


Pengasten
Varje dag innehåller en av stenarna på din ö pengar. För att få ut dem slår du stenen med spaden.

Strategi:
Gräv några hål bakom dig innan du slår stenen så glider du inte iväg och kan slå upp till åtta gånger i rad för totalt 16 100 bells. Tänk på att området runt stenen ska vara tomt innan du slår.


Ballonger
Om du skjuter ner ballonger kan du hitta en del trevligt. Bland annat pengar. Vanligtvis är det de gula ballongerna som ger dig pengar. Du kan få mellan 1000 och 30 000 bells per ballong.

Strategi:
Ballonger dyker upp var femte minut. De dyker alltid upp i samma ände (höger eller vänster) av din ö fram till klockan 19:00 då de byter sida. De åker i vindriktningen, så titta på vilket håll skorstensröken åker. Skjut ner dem med din slangbella och se upp så de inte trillar ner i vatten.


Pengaträd
Varje dag finns ett guldglimrande hål någonstans på din ö. Gräv upp hålet och hitta 1000 bells. Du har nu ett stort skinande hål i marken. Där kan du gräva ner en säck med pengar som efter några dagar blir ett pengaträd. Separera först ut de pengar du vill gräva ner, genom att ta ut dem ur din "plånbok" och ner i fickan i form av säckar. Du kan kombinera säckar till den summa du vill gräva ner.

Strategi:
Vanliga dagar så växer tre gånger så många bells från trädet du planterat, upp till totalt 30 000 bells. Då tjänar du mest om du planterat 10 000 bells. Men vissa dagar så finns ingen övre gräns, utan trädet kan ge upp till 297 000 bells, då ska du ha planterat 99 000 bells. Problemet är att detta är svårt att förutspå, om det ens går. Om du håller reda på dina träd så kanske du kan hitta ett mönster i vilka dagar som ger högre vinst för dig (plantera då minst 11 000 för att kunna se om vinsten går över 30 000). Om du inte vill chansa är det säkrast att plantera 10 000 bells varje dag, då tjänar du 140 000 i veckan på dina pengaträd. Pengaträden ger bara skörd en gång per träd, sen blir de helt vanliga träd.


Turnips
Turnips kan du köpa av den lilla grisen Daisy Mae mellan 05:00 och 12:00 på söndagar. Leta upp henne på din ö och köp hur många turnips du vill. Måndag till och med lördag kan du sedan sälja dina turnips till ett växlande pris i Nook's Cranny. Men du måste sälja innan Nook's Cranny stänger på lördag kväll, då blir de värdelösa. Fråga Timmy och Tommy om vilket pris som gäller för stunden, och sälj om priset känns rätt. Ju fler turnips du köpt desto större blir vinsten (eller förlusten).

Strategi:
Varje dag får du ett pris klockan 08:00 när butiken öppnar och ett nytt pris från 12:00 fram till stängningsdags. I bästa fall får du flera hundra per turnip och i värsta fall går du med förlust. Sälj till vinst om du kan, och sälj till förlust om du inte har något annat val (hellre det än ruttna turnips). Precis som med aktier är det svårt att veta när priset kommer att vara som högst under veckan men här är en hemsida som kan hjälpa dig att förutspå när du ska sälja för att tjäna mest. Kolla eventuellt med vänner och på internet (det finns de som skriver upp sina priser på forum och Discord) om du kan besöka någon spelare som har ett bättre pris än du och sälja där istället.

Lycka till!

HQ