Svenska
Blog
Veckans chock: Eve - Valkyrie på Oculus rift!!!!!

Veckans chock: Eve - Valkyrie på Oculus rift!!!!!

Skrivet av Rayman84 den 6 augusti 2015 kl 15:35

Herre jävlar, Mats mamma och gudar skymning! Aldrig förr har jag på så kort tid fått svälja ner en så stor mängd av fördomar och förutfattade meningar som idag. Alldeles nyss fick jag sätta mig i CCP's business lounge och i lugn och ro spela av bana till Eve Valkyrie på Oculus rift.

HERRE
JÄVLAR
!
!
!

Jag har nu i lite över ett år rackat ner totalt på allt vad VR heter sedan jag testade vad jag tror var devkit 2 med Rollercoster demon, vilket var totalt skit. Jag mådde illa, fick ingen bra upplevelse alls och jag trodde totalt att VR skulle bli det nya 3D. Shit vad jag fick äta upp allt idag.

Har Oculus rift tillräckligt med upplösning för att det skulle vara en perfekt upplevelse? Nej. Kommer detta (för vissa genres) vara den ultimata upplevelsen om ett par åt? Tveklöst!

Att sitta i första person i en cockpit mitt under en rymdstrid är så här långt den häftigaste upplevelsen jag fått på Gamescom så här långt. Känslan av att vara jagad och vrida huvudet bak och se skeppen som skjuter efter dig, samtidigt som det smäller och man försöker ta sig ur knipan var helt otrolig. Jag började direkt fnittrande fantisera hur Star Wars gamla klassiker Tie-fighter skulle kännas med dessa förutsättningar!

Om du (som jag) haft en dålig erfarenhet av VR eller bara tror att det är skit - du vet inget innan du upplevt detta! VR kommer som framtid och jag tvekar inte längre en sekund på dess potential!

HQ