Svenska
Mina fem (Japanska) favoritserier Nr: 1

Mina fem (Japanska) favoritserier Nr: 1

Skrivet av Rahelon den 20 juli 2009 kl 13:29

Efter att ha gjort fyra bloggar med mina topp 5 japanska serier så ska jag avsluta det hela med att visa min favorit.
Egentligen hade jag först tänkt att göra allt i samma blogg men den skulle bli alldeles för lång och mindre skulle uppmärksamma sig av den så jag delade upp den efter varje serie.
Här kommer iallafall den sista.

1. Naruto
Så var det tillslut nummer 1. Serien som har legat i topp på japans listor de senaste 10 åren som gått. Serien innehåller allt från askul humor till sjukt spännande story. I alla fall för dem som har läst de senaste kapitlen. Den här Animen har väldigt mycket "fillers" (historier som egentligen inte ska tillhöra serien Naruto) och därför rekommenderas bara mangan. Ärligt talat tycker jag faktiskt inte om Animen alls utan ser den som väldigt dålig.

Naruto handlar om Naruto Uzumaki, en ninja som strävar efter titeln Hokage. Tolv år före historiens början attackerade en demonräv landet där huvudpersonerna är bosatta, Konoha. Räven härjade och dödade många människor ända tills den Fjärde Hokagen förseglade räven inuti ett nyfött barn, Uzumaki Naruto. Den Fjärde Hokagen ville att byborna skulle se Naruto som en hjälte, men på grund av vad demonräven hade gjort såg många av invånarna i Konoha Naruto och räven som en och samma.
Den Tredje Hokagen såg till att ingen yttrade ett ord om vad som hade hänt för att förhindra att nästa generation skulle få reda på det och därför fick Naruto själv inte reda på det förrän vid tolv års ålder. Senare blir han en Genin och är del av ett tremannalag bestående av Haruno Sakura, och Sasuke Uchiha och deras instruktör, Hatake Kakashi. Tillsammans möter de många utmaningar, skaffar vänner, stöter på farliga fiender och försöker samtidigt stå ut med varandra.

Det bästa med den här serien är att för en gång skull så är det huvudpersonen som är den där "svaga". Det brukar alltid vara den som har huvudrollen som snabbt utvecklas till till den bäste. Ta Dragonball tillexempel. I den serien utvecklades huvudpersonen så mycket att alla runtomkring bara blev sämre och sämre. I Naruto är det han själv som är sämst i början och även om han utvecklas så finns det massor med andra ninjor som är mycket starkare. Den verkligaste utvecklingen kan man säga. Dock så kan jag meddela att där jag är nu i serien så är han såklart inte sämst längre =P
De senaste 100 kapitlen i Naruto Shipuudden har varit det bästa jag överhuvudtaget läst i hela mitt liv. Det har hänt så himla mycket och massa saker man inte fattade förut har fått en förklaring. Dock så är det en hel del mysterium kvar som får en att sukta efter nästa kaptiel.
Följande kan innehålla spoilers!

Topp 3:

3. Nagato (Pain) - Den här karaktären är nästan som Ulquiorra i Bleach. Högmod är ett perfekt ord att använda när man ska förklara honom. Berättelsen om den här karaktären tyckte jag var sjukt imponerande. När man fick reda på vem Akatsukis ledare var så tänkte jag liksom: "Jaha...och vem är det". Dock så fick man mycket info mellan hans första seende och död vilket en del andra karaktärer saknar. Även fast jag hatade honom i början (efter allt hemskt han hade gjort) så slutade det med att han blev en minnesvärd karaktär. Lite grann också för att han var anledningen till seriens (hittils) grymmaste fight.

2. Uzumaki Naruto - Som jag sa så är det skönt att huvudrollen inte utvecklas så onormalt fort och att få följa den "värdelösas" väg är mycket spännande. Han har också sinne för humor. Mer kommer i kommande blogg.

1. Uchiha Madara/Tobi - Av alla karaktärer i hela mangavärlden är denna min favorit. Varför? För att hur han presenterades var genialiskt. Det började med att det helt plötsligt dök upp en man i konstig mask som ville joina den onde klanen Akatsuki. Tack vare att en medlem dog så fick han vara med även fast han verkade vara helt inkompetent. Under ett väldigt långt tag så såg man honom som ett stort skämt och man fattade inte vad han hade och göra med alla andra i klanen.
Tillslut visade det sig att allt var en del av en plan och att denna "Tobi" visade sig vara den största skurken av alla. Nämligen Uchiha Madara. När jag själv fick läsa det vart det liksom.....oj, så fel jag hade och därför känns det nu spännande att följa den högsta skurkens planer.


Så var listan tillslut klar. Efter att nu har visat mina topp fem japanska serier så finns det inte så mycket mer att berätta. Jag ger ett tröstpris till Shaman King (plats 6) och Dragonball (plats 7).
Har läst en bit Death Note och även fast den är väldigt spännande så är genren inte direkt min favorit och jag tycker att den självaste stilen (hur allt är ritat) är ganska fult. Därför fick inte Death Note en plats på topp 5 men hade möjligtvis dykt upp om jag gjort en topp 10.
Vill även tillägga en gång till att det är Naruto MANGAN som jag ger förstaplatsen till då animen inte alls förtjänar det. Både för mycket fillers, mer barnvänligt (töntigt) och framför allt för att det kommer ta flera år innan den når fram till de underbara kapitel som skrivs just nu!

Tack för mig!

HQ