Svenska
Mina fem (Japanska) favoritserier Nr: 4

Mina fem (Japanska) favoritserier Nr: 4

Skrivet av Rahelon den 12 juli 2009 kl 21:36

Efter att ha lagt serien One Piece på plats nummer 5 är det nu dags att visa nummer 4!

4. Fairytail
Denna serie är inte så gammal men påminner sjukt mycket om One Piece. Liknande stil och liknande humor. Enda skillnaden är att det nu är magiker i en guild istället för pirater i en besättning.

Denna serie handlar om en flicka som vill joina den kända guilden vid namn Fairytail. Hon träffar snabbt på en medlem vid namn Natzu (som egentligen är den som har huvudrollen) som är en högt uppsatt medlem i just den guilden. Natzu själv har ett annat mål. Att hitta den försvunna drake Igneel som han själv växte upp med när han var liten.

Alltså det finns inte alls lika mycket fakta att berätta om i denna serie som i One Piece men dock så är det för att allt händer inom en viss tid och är inte skriven redan i starten.
Vilket är väldigt bra.
Att serien påminner mycket om One Piece men
istället är på land gör att jag dras till den. Anledningen varför jag gillar denna serie bättre är för att One Piece börjar nästan bli lite tråkig för den är så lång. Fairytail har inte alls kommit så långt men är redan mycket spännande.
Samtidigt så måste jag säga att det är mycket mer sköna karaktärer i denna serie då One Piece mest visar riktigt fula typer.
Det är inte så många karaktärer i rampljuset i Fairytail men de som är det är minnesvärda!

Topp 3:

3. Erza Skarlett - En kacksig tjej som har förmågan att skapa olika "armors" åt sig själv. Är typ en slaggs krigare. Dock kan hennes armor bli lite "avslöjande" ibland vilket blir ett plus på kanten. Är en utav dem i huvudrollen och därför serien inte kommit så långt har jag inte många alternativ.

2. Katten Happy - En blå katt med vingar och är typ seriens maskot. Hans sjukt gulliga smil är svårt att inte charmeras över...även fast han ibland ser hjärndöd ut.

1. Natzu - Personligheten och utseendet påminner mycket om Ruffy. Skillnaden är att istället för gummikrafter så kan han spruta, slå och äta eld. Han blir också "åksjuk" om han är på alla sorters fordon som bilar, båtar, tåg och plan.....och även om någon bär honom.

Har du läst Fairytail? Lägg isåfall till en liten kommentar =)
Fortsättning följer i Nr 3.....

HQ