Svenska
Mina fem (Japanska) favoritserier Nr: 5

Mina fem (Japanska) favoritserier Nr: 5

Skrivet av Rahelon den 11 juli 2009 kl 01:53

Okej.....Nuförtiden så görs det väldigt ofta topp 5-10 listor med spel, serier, musik o.s.v. så nu kan lika gärna jag göra en också.

Den här gången så är det Manga/Anime som gäller! Ska nu skriva de fem jag gillar mest i en lista och samtidigt berätta lite om den....som typ alla andra bloggar folk gör.
Ska samtidigt göra en topp tre lista på de favoritkaraktärer som finns i serien och berätta snabbt varför jag valde denna.
(Mest för de som vet lite om serien)
Okej...Den här bloggen blir nummer 5!

5. One Piece
Den här mangan var den första jag började läsa så lite nostalgi är inblandad. Fick nämligen låna dem av en kompis och fastnade själv mycket för den.

Serien handlar om piraternas tidsålder, det vill säga en tid då pirater härskar på haven.
Sedan den store piraten Gold Roger (heter egentligen Gol D Roger) avrättats startar en jakt på den stora skatt han lämnat efter sig. Denna skatt kallas One Piece. Skatten lär finnas någonstans i den otroligt farliga Grand Line (Storleden), en havsled som bildar en cirkel runt världen.

Många år senare har en piratklan ledd av Shanks den rödhårige slagit sig ner i den lilla byn Kvarnbyn. Bypojken Ruffy (alternativt Luffy i japanska originalet och engelska översättningen) vill bli kungen av pirater. Han beundrar dem och blir deras vän.

I havet finns så kallade djävulsfrukter som ger den som äter dem otroliga krafter, till priset av att man förlorar förmågan att simma. Ruffy äter en djävulsfrukt som gör att hans kropp blir elastisk som om den vore av gummi.

Några år efter att Shanks lämnat byn vill Ruffy själv skapa en egen besättning och segla mot One Piece men jag kan lova dig att mycket står i vägen.

Denna serie är väldigt lång. Väldigt lång. Just nu så är den på runt 550 kapitel där varje kapitel är runt 20 sidor. Det är dessutom mycket kvar innan den slutar (enligt författaren) och vi kan vänta oss runt 500 hundra kapitel till. Det som är imponerande är att lite i den känns onödigt. Alltså även fast den är så lång så känns det som allt har en mening och är därför en utav anledningarna varför jag läser den!
Det är också otroligt mycket komedi i den här serien och man skrattar alltid åt något i varje kapitel.

Topp 3 karaktärer:

3. Sanji - En pervers kock som kan sparka väldigt hårt. Finns inte mer att säga.

2. Monkey D Ruffy - Att inte gilla huvudrollen i serien är svårt. Han är ganska dum, har en cool förmåga och hans humör kan vara allt från galet glad till svinarg. Det förekommer en hel del fighter mellan honom och hans fiender (såklart) men att då se honom fightas med förmågan av gummi gör allt extra spännande.

1. Brook - En död människa som åt en djävulsfrukt och fick förmågan att komma tillbaka till sin kropp när han dog...typ.
Och det gjorde han...fast det tog ett tag att hitta kroppen. När han gjorde det var det bara ett skelett kvar. Ett skelett med stort afro.
Som död musiker i Rufffys besättning är det svårt att inte charmas åt hans sjukt dåliga skämt och ni som läser serien borde verkligen fatta varför jag valde honom.

Kommentera gärna om du tycker om eller inte tycker om One Piece.
Fortsättning följer i Nr 4.....

HQ