Svenska

/r/ överklockning utav 1055t

Skrivet av Radim den 25 juni 2010 kl 18:50

http://www.youtube.com/watch?v=UbVI_mTZ4PA

Som ni ser i video 2, där jag klockar via overdrive, finns det gott om fördelar. Du har möjlighet att ändra många voltinställningar, du kan ändra multi, fsb och en massa andra roliga saker, du kan även kolla in din temp och andra roligheter på moderkortet.

Nackdelarna är dock väldigt stora. Som ni ser i min video så blev det bara skit av att öka frekvenser i för stora steg, man måste öka drygt 5mhz bus speed i taget för att minimera chansen till att datorn låser sig och du måste starta om. Jag ökade först med 20, vilket gick bra, sedan med 10, vilket också gick bra, sedan ökade jag med 20 igen vilket fick hela datorn att låsa sig. Dessutom, och detta är riktigt dåligt, måste du ändå starta om datorn när du behöver ändra minnesdividers eller höja/sänka NB och HT. Och det värsta av allt, ändring av volt kan vara väldigt ostabil, och ibland kan den öka från 1.35 till 1.75 när du egentligen ställer in den på 1.45. Och 1.75 är ungefär vad många kör på med flytande kväve, alltså 150-190 minusgrader.


http://www.youtube.com/watch?v=bFd9BGYNtJM

I videon där jag klockad med bios så är det mycket lättare, du ändrar det du ska, även om det är ett hopp från 200 till 286 (286*14=4004mhz) och den är ändå stabil. Du kan även höja och sänka timings och ändra dividers på dina minnen och ändra NB hur mycket du vill. Det är stabilt, är bra för permanenta och/eller stabila överklockningar och därför kör jag nästan uteslutande med det om det är någon finjustering jag vill göra i windows, t.ex liite extra volt för ett benchmark.

Nackdelen är ju självklart att man måste starta om datorn varje gång och det är lite mer tidskrävande, fast med tanke på hur overdrive har en tendens att hänga datorn så vet jag inte riktigt om det stämmer :)

Vid behov så kan jag lägga upp någon annan video där jag visar hur mycket prestanda man vinner på att klocka phenom ii 1055t från 2.8ghz till 4ghz som jag kör min på.

Den ena videon la jag upp på mitt konto, den andra på en kompis eftersom att jag har en gräns på 10 minuter, och den är på ungefär 12, så stort tack till pierre som lägger upp den på sin kanal! Och ursäkta om jag pratar otydligt i videon och det är en massa "ehh.." och "hmm..". Det är första gången jag lägger upp en video där jag snackar och jag var nervös hela tiden :D

Har ni några frågor om klockningen eller något jag säger som verkar otydligt i videon så är det bara att fråga på :)

HQ