Svenska
Blog

Sony kontrar Microsofts GamePass

Precis så kommer det att bli, i alla fall om man ska tro den munvige och frispråkige David Jaffe:

"What I can tell you is I know they are doing some stuff because I know people at Sony who have told me that they are doing some stuff. There will be a response to Game Pass."

Med tanke på vilket kanonerbjudande gamepass är för storspelare och förmodligen ett stort dragplåster för MS så kommer inte Sony att kunna hålla sig till sin nuvarande betalmodell. För vem kommer att vilja punga ut med 800 kr för ett spel när du kan äta dig igenom en uppsjö av spel under ett halvår på flera plattformar för samma peng? Väldigt få kan jag tänka mig.

Dock har jag svårt att förstå hur det kan löna sig att släppa nya storspel månad efter månad utan egentligen någon ersättning och jag misstänker att priset kommer att skjuta i höjden när MS nått en tillräckligt stor prenumerationsbas och smekmånaden är över.

En annan fara med den modellen är att säkerligen väldigt få kommer att köpa spel öht och då kommer sannolikt äldre ej längre spelade spel att försvinna ut i cyberrymden för att aldrig mer se dagens ljus, precis som Sonys stängningar av sina tjänster och äldre spel som nu kommer att ske. I framtiden kanske det inte längre kommer att finnas någon chans att uppleva 2020-talets spel, även om jag hoppas på att kostnaden för lagringsutrymmet kommer att vara tillräckligt billigt för att behålla dem för all framtid. Sonys agerande får mig dock att tvivla och strömmade spel känns heller inte som någon ljus lösning.

Vad tror ni? Är hyrtjänster framtidens melodi och riskerar den att döda framtidens retrospel?

HQ