Svenska

GR-läsarträffar : 10-årsjubileum

Hej alla barn, nu är det barnprogram. Titta vad jag tar fram. Ett gammalt minne för de som minns, de andra får helt enkelt använda fantasin.

10 år. Det är ändå en ganska lång tid. På tio år så hinner man börja och gå ut grundskolan. Det var dessutom tio år sedan Avatar kom ut på biografer runt om i världen. Som Batman: Arkham Asylum släpptes till förra generationens konsoler och folk blev överlyckliga över ett välgjort Läderlappenspel. Eller som Michael Jackson dog (alternativt åkte hem).

Vad gjorde du för tio år sedan?

Jag vet i alla fall vad jag gjorde. Jag hade fullt upp på gymnasiet, spelade mer TV-spel än vad jag gör numera, och jag var även ute och träffade folk med samma intresse som jag. Spel.

Folk som kom härifrån faktiskt. Tro det eller ej. Fanns (finns) en tråd om fenomenet. Bloggar med bilder från träffarna för den som är intresserad, det är bara att använda sökfunktionen.

Under en period under 2009 så var det ett gäng som brukade dra ihop några träffar, och jag hade lyckan att vara på några. Det skapade minnen för livet, minst sagt.
Det hittades på alla möjliga tokigheter, som att springa och halka när det spöregnade och skrapa upp handen, äta för mycket mat på en kinabuffé och må jättedåligt efteråt, försöka hålla koll på och prata med runt 35 medlemmar (den träffen var nog för stor för sitt eget bästa), nästan tända eld på en gräsmatta, handla för mycket i en mataffär och få smått panik när man inte vet om man skramlat ihop tillräckligt med pengar, sparka iväg sina skor på gamla tanter, köpa Amy Diamond-skiva till vår chefredaktör, röja runt inne på Webhallen, hänga lite på Ung 08, och mycket, mycket annat.
OBS! Jag gjorde inte allt detta, det var andra som var bättre på att göra udda saker än vad jag var.

Sen dog det ut. Några behöll kontakten, andra gick vidare. Vissa minns man fortfarande, andra är bara gestalter i en tät dimma. Men det var en rolig och bra tid. Och jag är tacksam att jag fick uppleva den med er, vart ni än är.

Vad jag ville säga med den här bloggen? Jag vet inte riktigt. Jag har inte några planer på att dra ihop några träffar i alla fall, tror inte att intresset skulle vara så stort. Det har trots allt inte anordnats någonting under dessa tio år.
Har nog bara åldersnoja, och ibland behöver man helt enkelt bara skriva av sig lite grann. Eller lägga huvudet i en kudde och skrika allt vad man kan. Kan också vara skönt.

HQ