Svenska
Blog
Nintendo tänker helt fel...

Nintendo tänker helt fel...

Skrivet av Petter den 3 juli 2022 kl 13:54

Nintys president Shuntaro Furukawa var tydlig med att förklara för fansen häromdagen att det bara inte går att utveckla ett F-Zero eller ett nytt Star Fox bara sådär, det är svårt och tidskrävande.

"It is realistically difficult to develop new titles and remakes, including sequels, for every Nintendo game that people request, but we are very grateful and appreciate the expectations our fans have for our games." (Go!)

Det han menar är att fansens förväntningar och krav är orealistiska, mer eller mindre. Och på ett sätt har han naturligtvis rätt. Det går sannerligen inte göra allt. Nintendo kan inte göra allt. De kan inte göra alla glada. Men det är samtidigt stor skillnad på att inte kunna göra allt, och att prioritera fel. Lägger man hundratals och åter hundratals miljoner kronor - och flera, flera, flera år på att utveckla spel som Miitopia, Switch Sports, Mario & Sonic: Tokyo OS, Mario Strikers: Battle League, Pokémon Unite och Mario Golf: Super Rush (alla får betyget 4/10 av mig) har man såklart både tid och pengar för att istället utveckla ett nytt F-Zero, ett nytt Star Fox, ett nytt Punch-Out, ett nytt Wario Land och ett nytt Metroid. Nintendo kan, har tid och råd att göra detta, vilket fansen ber på sina bara knän om. De måste bara fokusera annorlunda.

HQ