Svenska
Blog
Warners ledning måste kickas

Warners ledning måste kickas

Skrivet av Petter den 19 september 2021 kl 12:09

Jag fattar inte hur det kan komma sig att det inte redan gjorts. Det övergår mitt (begränsade) förstånd. Jag kan bara inte begripa hur Tom Aschheim, Carol Blackwood, Walter Hamada och Toby Emmerich kan sitta kvar där de sitter. Det går. Inte. Förstå.

 

För deras blunders det här sista året, eller åren, vet inga gränser om du frågar mig. Ice Cube gick för ett tag sedan ut och berättade vad ledningsgruppen sagt om hans pitch för bland annat Ride Along (Ice Cube + Kevin Hart), som Universal istället plockade upp och som spelade in löjliga mängder pengar. "Två svarta killar i huvudrollerna är inget för Warner Bros", hade det låtit. Och det är ju bara vidrigt, såklart. Cyborg-skådespelaren Ray Fischers behandling av Warneras toppfolk är lika vidrigt det.

 

Zack Snyder brändes på bål och hans serietidningssaga fick aldrig sitt efterlängtade slut, trots att fansen tvingade Warner att släppa Snydercut. Trots att Snydercut är den enskilt mest framgångsrika HBO Max-premiären någonsin. Trots detta sänkte Warners ledningsgrupp Snyders fortsatta planer. Sen ska vi inte prata om hur det i fredags stod klart att deras kanske mest namnstarke regissör, Christopher Nolan, nu brytit upp med sitt gamla filmbolag och gått till närmaste konkurrenten istället.

 

Jag menar... Hur kan man ens tillåta allt detta utan att börja kicka folk hejvilt? Nolan har varit hos Warner sedan Memento (!) och hans krav inför den kommande atombombs-krigsfilmen var minst sagt rimliga. 100 miljoner dollar i produktionsbudget, bio-exklusivitet i 12 veckor. Hur enkelt och vettigt som helst. Men Warner ville inte tumma på sin HBO Max-grej och efter fadäsen med Tenet miste de nu Nolan. Och det är ju bara skamligt.

 

Snyder gick till Netflix. Fischer vägrar jobba med Warner igen. Henry Cavill har sagt att han inte begriper hur de jobbar längre och vet ingenting om framtiden för Superman. Ice Cube har i intervjun med Bensinger kallat Warner för rasistiska svin och Nolan gick nu till Universal. Och det är verkligen inte allt som går att räkna upp här. Det är dags för förändring. Världens näst största filmbolag måste förändras, jag föreslår att de sopar rent i topp, in med nytt blod i huvudledningen precis som i DCEU-toppen och börja om från ny kula med bättre värderingar och ett smidigasre sätt att blidka sina kreatörer på.

HQ