Svenska
Blog
Det var verkligen bättre förr...

Det var verkligen bättre förr...

Skrivet av Petter den 17 mars 2021 kl 12:51

Jag tror att det var kollegan Patrik som i sin blogg för någon månad sedan klargjorde att det inte var bättre förr, inom spelvärlden. Och ja, detta är ju såklart högst subjektivt men jag håller verkligen, verkligen inte med. Det var bättre förr. Det var ganska mycket bättre förr, om du frågar mig. Med vissa undantag som får lov att bekräfta denna för mig rätt självklara regel. Och det blir så plågsamt uppenbart nu när vi i redaktionen mosar på med artikelserien "Bäst" och korar de tre främsta titlarna från diverse utgivare/utvecklare. För kolla bara på min Sega-lista som vi lade upp tidigare idag. Streets of Rage är över 30 år gammalt. Nights: Into Dreams och Sega Rally snart 20 år gamla. Det finns för mig inte ens en ynka liten minitanke på att lyfta in moderna Sega-klassiker som Yakuza, Super Monkey Ball eller Valkyria Chronicles. De kommer nämligen inte ens i närheten.

Och detsamma gäller för mig om vi pratar om de tre bästa spelen från exempelvis Nintendo. Jag väljer Mario Kart 64, Super Mario World och Zelda: A Link to the Past, tror jag. Spel som även de är över 25 år gamla. Jag skulle aldrig någonsin välja in Super Mario Odyssey, Zelda: Breath of the Wild eller Smash Bros Ultimate över dessa. Det kommer liksom aldrig någonsin att ske.

När det gäller Rare, till exempel, säger jag samma sak. Mina topp-3 stavas Golden Eye 007, Pro-Am Racing och Donkey Kong Country. Nya titlar som Sea of Thieves, Battletoads (2019) och Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts hamnar inte ens topp-20 här, för mig. Blizzard, är ett annat lysande exempel. Warcraft II, Starcraft och Diablo II är mina tre. Gamla, gamla spel. Inte World of Warcraft, Overwatch eller Diablo III. Inte ens nära. EA? Samma sak, för mig. Need for Speed III, Battlefield 1942 och NHL 94. Inte Battlefield V, Anthem eller Mass Effect 3. Inte ens nära.

Det var helt enkelt bättre förr. Här kan du läsa min Sega-topplista som är fullkomligt dränkt i rosaskimrande gubbnostalgi: Länk

HQ