Svenska
Blog
Steam-uppdateringarna från helvetet

Steam-uppdateringarna från helvetet

Skrivet av Petter den 16 februari 2021 kl 22:18

Dagens I-landsproblem: Man drar ihop kompisgänget för att genomföra ännu en Hegevall Rally Championship-afton med Dirt Rally 2.0-tävlan på sju sträckor under cirka fyra timmars tid. Alla var lika taggade ikväll. Inte minst jag, som känt ett sug efter att ratta rallykälke i vår nya Racingrigg de senaste veckorna som gått utanpå allt. Startade Steam tio minuter innan race-start, med hela huset fyllt av körsugna kompisar, och spelhelvetet ska uppdateras i närmare två (!) timmar.

15+ GB stor patch som kom från absolut ingenstans och som enligt "patch notes" knappt gör nånting, alls (fixar några buggar, flyttar bangränsen på rallyx-banan Höljes, tydligen - det är allt!). Som dessutom inte går att ignorera, heller. Vi testade allt (även om jag visste att det var kört, direkt). Och ja, detta är verkligen ett av Steams värsta bekymmer enligt undertecknad, ohyggligt mycket sämre löst än som det fungerar på Battlenet, bland annat. Varför inte låta mig som användare, som betalat 1200 kronor för mitt Dirt Rally 2.0 (inklusive all DLC) få välja om jag vill uppdatera nu eller senare? Vanvett. Absolut, 100%-igt vanvett.

Jag borde vara mycket, mycket, mycket mindre irriterad än vad jag just nu är, men ja... Sånt är livet. Någon borde tömmas på blod för hur detta fungerar på Steam. Noll blod ska finnas kvar. Snustorrt ska det vara. Som en festis som man stampat på.

HQ