Svenska
Blog
UFC 253: Adesanya vs Costa

UFC 253: Adesanya vs Costa

Skrivet av Petter den 25 september 2020 kl 15:35

Lördag smäller det, igen. BadoOOoom! Jag är taggad, inte minst eftersom två bälten står på spel. Och har tippat lite på hur det kommer att sluta. Hoppas du gör detsamma i form av en kommentar.

Israel Adesanya vs Paulo Costa
UFC:s narrativ att Costa är MMA-världens värsta dödsbödel, slår hårdast, pressar mest, vinner bäst - Blev tröttsamt redan för flera veckor sedan. Tycker jag. Karln har aldrig (någonsin) mött någon som Israel och när Uriah Hall använde jabben mot honom, stod han relativt handfallen tills dess att han lyckades träffa med en rallarsving. Jag tror stenhårt på Adesanya här. På domslut. Enhälligt. Adesanya kommer att nyttja sin överlägsna fotarbeta, jobba från vinklar - jabba. Han kommer att hålla Costa på avstånd med konstant rörelse och bensparkar.

Dominick Reyes vs Jan Błachowicz
Jag brukar otroligt sällan uttrycka något slags missnöje över fighters personlighet. Otroligt sällan. Jag är dessutom lättroad när det kommer till den där typen av flabbigt skitprat som Tito, Rampage, Chael Sonnen, Conor och Covington pysslat med. Det finns dock en aktiv fighter inom UFC som jag bara inte tål. Alls. Som ger mig hudutslag så fort han pratar. Vars röst gör mig direkt illamående, och den karln heter Dominick Reyes, som är en surmulen, självgod röv. Jag tror dock att han kommer att vinna imorrn-natt. Utan några större bekymmer. Han har bättre fotarbete än BJ, bättre boxning, är snabbare, slår hårdare. Vinst för störo:t Reyes via knock i andra ronden.

HQ