Svenska
Blog
UFC 229: Khabib vs McGregor

UFC 229: Khabib vs McGregor

Skrivet av Petter den 5 oktober 2018 kl 14:35

Jag har kikat, följt och obsessat över mixed martial arts som sport och UFC som organisation i 15 års tid och har nog bara varit så taggad på en match som jag är just nu två gånger tidigare. Conor är min absoluta favoritfighter idag efter det att Urijah Faber gått i pension och jag längtar efter att få se karln kliva in i buren igen. Jag har tippat lite på huvudkortet och hoppas att du som följer sporten gör detsamma i form av en kommentar. Here goes nathink!

Khabib Nurmagomedov vs Conor McGregor
Khabib är viktklassens mest dominante fighter någonsin och mest troligt den mest effektiva brottaren inom UFC någonsin (även fast folk som Cain, DC, Romero och Cejudo också är där uppe i topp såklart). Om ryssen får tag i Conor, får ned honom på mattan så är det såklart tokkört för irländaren. Jag tippar dock Conor, här. Han är en southpaw och kommer enbart därmed att ställa till med bekymmer för Khabib. Han är dessutom snabbare sett till fotarbete och boxning än alla som Khabib mött och jag tror att han kommer att träffa, tidigt. Lite samma som han gjorde mot José Aldo eller Eddie Alvarez (som också var och är brutalt bra grapplers).

Tony Ferguson vs Anthony Pettis
Pettis brukade vara en personlig favorit men på det sätt som han tappat greppet de senaste 5-6 matcherna har jag tappat tron på att Showtime-Pettis från WEC-dagarna någonsin skulle återvända. Men så slog han tillbaka i förra fighten och såg helt plötsligt superb ut, igen, och jag hoppas därmed innerligt att han vinner på lördagnatt. Jag tippar Tony via knock men hoppas på Pettis via domslut.

Derrick Lewis vs Alexander Volkov
The Beast är skoj. Noll kondition, noll teknik men massa kraft och massa hjärta. Mot Volkov är han stekt dock, den karln kommer att gå väldigt långt inom denna viktklass. Lång, grym räckvidd, vass striking och massor av uthållighet. Jag tror att Volkov vinner via submission efter att ha träffat Lewis med ett par brutala knän.

Michelle Waterson vs Felice Herrig
Karate-Hottie är otroligt underhållande att se på och även om Rose krossade henne anser jag hon vara en av de bästa kvinnorna inom UFC. Felice är super-kompetent och har massor av hjärta men jag tippar Michelle här, via headkick eller domslut.

Vilka tror du kommer att vinna på lördagnatt?

HQ