Svenska
Blog

Shadowlands imorgon....

Skrivet av Perluck den 22 november 2020 kl 19:14

Det känns lite smått overkligt att dörren till dödsriket öppnas imorgon i World of Warcraft och efter 16 (Hur i helv****!) år är det nu dags igen att inviga en ny expansion. Jag har inte spelat slaviskt de nästan två decennier spelet nu existerat utan snarare hoppat in och ut, beroende på lust och tid, avföring eller skoj.

Senaste expansionen var för mig en av de värsta och jag är bara överlycklig över att vi äntligen lämnar det bakom oss.

Man blir lite smått nostalgisk när man skriver om detta. Jag minns att jag sprang runt som en liten naiv gnome som liten skit, slog på troll, vargar, och sprang lite för långt ut i farligare zoner där jag insåg att jag var rejält underlevlad - det resulterade i panikartade skrin och en stackars gnome som dog om, och om, och om igen... Det är rätt imponerande att spelet lever än idag och fortfarande med en rejäl mängd spelare.

Dessvärre är mina förhoppningar inte särskilt höga. Blizzard har sjunkit rejält som utvecklare i mina ögon under senare år, speciellt i denna värld där designen kring gear, progression, och extra lullull tyngt ner spelet något oerhört. Självfallet tittar jag in den nya expansionen men mycket av det handlar om världen, konstverket, den bajsnödiga storyn, och allt annat man fallit för tidigare.

Jag kommer nog att njuta av att vandra i nya miljöer, ny musik, nya fiender och allt därtill men jag förväntar mig inte mycket mer. Det vore en överraskning om det faktiskt blir en bra expansion, om spelare inte drunknar i tusentals system så fort de loggar in, men jag tvivlar. Kan man hoppas? Knappast. Hur lång blir min vistelse denna gång? En månad? Två? Eller längre?

Shadowlands imorgon....

Den blåa flintisen vill ta kål på oss alla, kanske tar han även kål på spelet.

HQ