Svenska
Blog
Rom byggdes inte på en dag

Rom byggdes inte på en dag

Jag har suttit i flera dagar och klämt och spelat Total War: Rome Remastered och det är en märklig produkt att betygsätta. För er som läst min tidigare artikel om hur mitt spelande utvecklades så var originalet från 2004 en viktig titel. Ett spel som satte ribban för strategispel och samtidigt hade en stor påverkan på intressen. Därför var det med blandad förtjusning jag tog på mig uppdraget att recensera spelet.

Låt mig börja med argumentet att för veteraner som älskar denna upplevelse finns det såklart ingen orsak att inte testa detta. För nya spelare däremot finns det verkligen lite att hämta här. Spelet klassificeras som en remaster men introducerar en del spelmekaniska förändringar och en ny enhet. Som jag skriver i min recension är nästan alla till det bättre. Däremot kommer en del eventuellt vilja stänga av vissa förändringar. Det är tack och lov möjligt. Däremot uppskattar jag hur mycket små detaljer kan hjälpa en såhär gammal produkt att fungera betydligt bättre spelmekaniskt.

När nostalgin väl släppt sitt tag inser jag hur mycket tiden sprungit om denna titel. Datorn är stendum och jag spelar nästan hellre Rome 2 och Attila idag, med hänseende till tidsperioden de utspelar sig under. Samtidigt går det inte att bortse från den unika och trevliga atmosfären som finns att uppleva här. Musiken är fenomenal och alla små ljudeffekter får minnena att komma tillbaka. Minnen om enklare tider och mindre bekymmer. Det är där mitt största beröm ligger, det här är verkligen en nostalgitripp som på gott och ont synliggör alla sprickor som jag 2004 inte kunde se.

Jag vet vad jag ska göra under denna helg, den kommer att spenderas med detta spektakel. Rom byggdes inte på en dag, men om man är snabb kan man säkert bygga det på två. Oavsett om man gillar inslagen som handelsmännen från Medieval 2 eller den nya balanseringen av enheter. Finns det ett mervärde här. Även om den artificiella intelligensen är stendum är det fortfarande rätt trevligt att njuta av musiken och minnas alla roliga stunder från förr med detta. Det är ett bra paket för den redan frälste och en svår rekommendation att göra till alla andra.

Tänker du köpa Total War: Rome Remastered?

HQ