Svenska
Blog
Age of Empires är i en ny guldålder

Age of Empires är i en ny guldålder

Efter att sett en uppvisning idag från Microsoft om Age of Empires är jag helt övertygad om ett par saker. Det första är att Age of Empires aldrig mått såhär bra med remakes, expansioner till de äldre spelen och ett fjärde spel på väg. Det andra jag märkt är hur svårt det är att inte bli helt uppslukad av musiken. När de visade den kommande fjärde delen och spelade temalåten anpassad till varje civilisation blev jag nästan fnittrig av glädje. Det tredje är att det inte är särskilt långt kvar till att vi får spela nästa spel i serien.

Jag blev lite besviken på en del animationer och hur pass stora pilarna såg ut. Jag saknade också lite blodeffekter men i övrigt ser Relics spel mycket lovande ut. Jag gillar att vi nu kan bygga stora murar som vi kan bestiga med bågskyttar. Att jag som fiende också kan bygga torn och klättra fiendens murar är en stor bonus. Det finns flera andra nyheter som verkar lovande här. Samtidigt har de verkligen varit försiktiga med att inte ändra för mycket. Samma stil av spel där du avancerar genom tidsåldrarna och bygger borgar är kvar. Munkarna såg ännu mäktigare ut i denna del med masskonverteringar av enheter inom en större yta.

För mig som älskar strategispel är detta precis det jag vill se. Mer av det goda och framförallt ett försök att hålla rts genren vid liv. Även om jag inte spelar så mycket av den längre ser jag en vikt av att hålla kvar den. Idag är det egentligen väldigt få namnstarka serier kvar i genren som får nya spel. Därför var det lite synd att vi inte fick någon information om Age of Mythology: Definitive Edition. Jag har alltid gillar denna del något mer än den historiska motsvarigheten tack vare asymmetrin de har i spelen. Ett koncept de lånade från Starcraft som fungerade väldigt väl.

Förutom lite nyheter om Age of Empires 4, ett par expansioner till de tidigare Definitive Edition titlarna så fick vi inte så mycket mera nyheter. Det är fortfarande lite oklart när Age of Empires 4 släpps även om en beta är på väg. Det är också lite oklart om Age of Mythology får en remaster som de andra spelen fått. Jag är däremot otroligt förväntansfull över detta och kan inte vara gladare över hur populärt en annan rts serie än Starcraft är i modern tid. Förhoppningsvis kan detta motivera EA att få ut ett nytt C&C i framtiden som ett Red Alert eller ett Generals 2.

Ser du fram emot Age of Empires 4?

HQ