Svenska
Blog
Grattis på 20-årsdagen, Counter-Strike

Grattis på 20-årsdagen, Counter-Strike

För exakt 20 år sedan släpptes Counter-Strike. Det är ett spel jag testade redan 1999 i ett betastadie. Det skulle dröja ett par år innan jag spelade det mer konsekvent. Jag var en kort tid med i ett team som spelade regelbundet men vi var så dåliga så vi kunde inte matcha de bättre spelarna. Mina bästa minnen från Counter-Strike kommer nog istället från Global Offensive det senaste officiella spelet som släpptes 2012.

Även om jag som spelare aldrig nått högsta rankingen utan bara Lem/Supreme i Global Offensive så är den otroligt bra upplevelse när allt fungerar bra. Jag har många fina spelminnen och personligen tycker jag också att GO är den bästa utgåvan av serien idag. Däremot går det inte att bortse från det första spelet och dess arv inte bara på tävlingsinriktade spel utan också på förstapersonskjutare.

En dag har jag tänkt att dyka ner i spelseriens arv men för stunden ville jag bara minnas serien och dess plats i spelvärlden som en enkel men svår att bemästra form av lagbaserad förstapersonskjutare för flera spelare. Dess enkla design är också något positivt idag. Exempelvis har spelet inga saker låsta utanför matcherna som i säg Battlefield eller Cod utan alla verktyg finns tillgängligt i själva matchen.

Vilka är dina bästa minnen av Counter-Strike?

HQ