Svenska
Blog

Tankar om Diablo III - Reaper of Souls

Skrivet av Odane den 21 augusti 2013 kl 13:49

Jag spelade Diablo 3 till i princip fingrarna föll av och sedan tog det tvärstopp. Hela lusten att grinda gear bara föll på en dag och det har nog gått en 6 månader sedan jag startade spelet sist. I slutet hade jag två maxade karaktärer (Warrior och Wizard) med ordentligt bra gear och rejäla paragonlevels. Idag lär väl den gearen inte vara direkt purfärsk även om den inte lär suga heller. Dock ej något man kan sälja för någon högre summa misstänker jag.

Den nya expansionen till Diablo lovar gott. Dödsängeln Malthael verkar ha korrupta ambitioner när Tyreal försöker försegla the black soul stone i ett underjordiskt valv. Och det är väl den enda karaktären som möjligen känns lika farlig som Diablo själv, döden. Jag förväntar mig att horder och åter horder av odöda sklett, zombies och andra monster kommer att förgylla vardagen ett tag. De nya odöda tingen ser också rätt brutala ut, men jag misstänker att min wizard lär göra olivet kort för dem.

Level 70 känns rätt givet. En strategi som fungerat för Blizzard i WoW och lär så göra i D3. Sedan att det verkar som att man kommer ta bort en high cap på Paragon-level verkar helt galet. Men det kan ju kanske bli maffigt. Tänk att springa runt med en karaktär med över 9000 i P-level... Dock tror jag inte att det betyder att man kan egentligen levla paragon hur högt som helst. Vi får se vad det betyder.

Nya klassen crusader är väl ungefär som D2s Palladin? Dock så känns crusadern som att den är lite mer krigaraktig än magikeraktig. Tids nog lär vi få reda på mer om specifikationerna, men jag är rätt hypad. Bara Blizzard inte gör något dumt och låter den få det bästa av två världar. Balansen är trotts allt A och O och vi vill ju inte se varenda jäkel springa runt och vara crusader.

The mystic hantverket verkar intressant. Vågar man hoppas att det har något med besvärjelse-crafting att göra? Om någon har mer info så dela gärna. Sedan så är det ju naturligtvis välkommet med mer effektiva loot runs. Jag vet att precis när jag slutade spela så introducerade man en ny patch där man ökade densiteten på monster, kanske är det något liknande.

En expansion kommer blåsa liv i spelet igen som jag antar har falnat rätt rejält under de sista halvåret trotts gedigna patchar. Jag är extremt förväntansfull och av det game-play man sett så får jag ordentliga katedralsvibbar från D1. Om det släpps en fysisk collectors edition lär jag stå först i kö. Min stora fina vita CE D3 Box som står på hyllan behöver en vän.

Tankar om Diablo III - Reaper of Souls

Inte någon man vill träffa på i ett mörkt underjordiskt valv.

HQ