Svenska
Blog

Starka såser

Jag har egentligen aldrig tyckt om stark mat. Alltid varit livrädd för allt som bränner på tungan. Tills för typ två år sedan, då började jag testa lite. Det blev mer och mer, stark salsa och jalapenos till tacos och så vidare. Gick över till att köpa Sriracha och Tabasco, den förstnämnda har jag fullkomligt blivit galen i, använder den till allt. Men har börjat känna att jag vill testa ännu starkare saker för att se var jag egentligen klarar av. Så idag åkte jag ner till grillhouse, en butik i Nässjö som säljer allt som har med starka såser att göra. Kollade runt på de olika hyllorna och snackade lite med han som jobbade där och fick smaka lite olika såser.

Med en härligt brännande tunga så bestämde jag mig för att köpa bland annat en sås som heter Mama Choo. Har ingen exakt info på hur många scoville den ligger på och det står lite olika överallt, men den ligger på ett par hundra tusen scoville och innehåller världens starkaste chili, Carolina Reaper. För att jämföra så ligger Tabasco på drygt 2500. Så det är ju ett snäpp upp, om man säger så. Fixade också så att jag nu ska testa att odla den näst starkaste chilin hemma, Moruga Scorpion.

Sen blev det lite andra såser och småsaker som kan vara trevligt att ha när man är sugen på något starkt. Till kvällen köpte jag Blair's Death Rain chips, som ska sköljas ner med en kall, blaskig öl.

Gillar ni stark mat eller har tips på några andra såser man borde prova?

HQ