Svenska
Blog
Att vara sig själv även bakom skärmen.

Att vara sig själv även bakom skärmen.

Skrivet av Nineldo den 6 oktober 2017 kl 13:55

"Le och världen kommer le tillbaka!".

Något man fått höra sedan barnsben och som faktiskt har en hel del sanning i sig. Även om det inte konkret handlar om att le, så brukar omgivningen ofta ge tillbaka det du ger till dom. Är dock väldigt sällan jag inte ler mot min omvärld, och det kommer motgångar ändå. Men försöker alltid att se saker ur andras perspektiv och vara positiv mot alla jag möter.

Nu när jag gett mig in på resan att mer "intensivt" streama och finnas ute på sociala medier, så har jag hittills klarat mig otroligt bra. Visst kommer det några osnutna pojkar som skickar meddelanden eller lägger in onödigt sexistiska kommentarer i chatten, precis som när jag startade upp kanalen från början. Men jag tror att folk ser vilken typ av person jag är (plus att jag blockat en del ord), så jag drar inte till mig den publiken längre.

Många av mina nära som inte förstår sig på varken spel eller streamning har frågat mig om jag på något sätt spelar en karaktär när jag streamar. Mitt svar är alltid "Inte någon annan karaktär än den som är på skärmen. Jag är jag, annars finns det ingen vits att göra detta!". Anledningen till att jag ens började med det igen var att jag saknar att spela spel tillsammans med folk, och jag är överdrivet social. Med en man som inte är lika intresserad som jag, så är detta liksom ett naturligt sätt att få känslan av att spela ett spel tillsammans med polare i soffan.

Sen finns det väl självklart ett visst krav från mig själv om att åtminstone försöka vara lite underhållande, personligen tittar jag inte på folk som streamar och inte säger något. Men jag är ingen komiker, jag är ingen modell, jag är ingen stor profil. Jag är bara en helt vanlig gamer som spelar spel i min soffa och som älskar möten med andra människor.

Jag försöker bara sprida glädje och få chans att nätverka med likasinnade genom ett forum och en hobby som vi alla delar. Och jag kan inte vara annat än mig själv! Det finns för mycket negativitet på nätet, och jag försöker vara en del av den sidan som jobbar för gemenskap och mer förståelse. Alla är välkomna, så länge man är vänlig.

Och några ringar på vattnet tycks det ha blivit, då jag ska intervjuas av en Youtubare från Kanada nästa helg. Något jag gått med på för att få dela med mig av att alla gamertjejer inte är antingen som fröken Anita eller som dom som zoomar in sin urringning för att sen slappt sitta och spela lite LoL. Det finns oss vanliga som bara gillar spel och gör det vi gör för att vi tycker om det. Så jag återkommer med info om den intervjun när allt är sammanställt!

Men jag måste erkänna att allt gått mycket snabbare än vad jag trodde att det skulle göra. Jag trodde jag skulle få någon enstaka person utifrån som ville kolla och sen mina vänner som gillar att få lite extra umgänge med mig. Nu närmar sig gränsen mot 100 följare med stormsteg och jag kan inte vara gladare över dom som valt att följa min resa. Dom som väljer att vara med i chatten är inget annat än vänliga och allt känns bara så naturligt.

Det har inte ens gått en månad sedan relaunchen och jag har nått otroligt mycket längre än jag trodde jag skulle, eller ens tänkte mig att jag kunde. Och än är resan inte slut! Jag får en chans att vara mig själv utan alla måsten av att vara mamma just för stunden, och bara ägna mig åt min hobby i sällskap med jämlikar. Nu återstår bara att fortsätta fixa bättre utrustning, vilket får ta den tid det tar. Men det är ju tur att man fyller och att det är julafton inom en snar framtid :P


Hur ser ni själva på streamning, och streamar ni själva?
Må gott, och var stolt över den du är! :)

HQ