Svenska
Blog

Jag hatar snabb-nudlar

Det fanns en tid då denna egentligen vedervärdiga, näringsfattiga ursäkt till måltid var konstant återkommande i mitt liv, som backpacker och sedermera student så var nudlarna guld värda. När jag var som fattigast i Australien så köpte jag på mig 30-40 paket av den billigaste sorten för runt 3 dollar och levde ganska gott på det och mackor med jordnötssmör och jordgubbssylt. Fina tider ändå. 

Min sambo är kanske Svea rikes största nudel-älskare, särskilt då den som ICA brukar sälja Samyang Ramen och endast den lila kryddstarka då det varit den enda veganska sorten. När jag träffade henne levde hon på dessa nudlar, enbart. Frukost, lunch och middag och det kom inte som någon chock när det sen visade sig att hon hade brist på nästintill varenda vitamin som går att få brist på. Nudlar är som bekant bland det mest näringsfattiga man kan stoppa i sig, förpackningen innehåller sannolikt mer näring än nudlarna. Jag åt en del Samyang jag med under mitt första år som student,  det ska jag inte förneka och det var väl inte helt fruktansvärt när man ville ha lite snabb kvällmat men inte orkade något mer avancerat som exempelvis snabbmakaroner och falukorv. 

Nu har Samyang Ramen emellertid ändrat lite i sina recept, alla sorter är numera veganska vilket ledde till att min sambo totalt tappade kontrollen och köpte hem runt 10 påsar av alla sorter. Att de är veganska är ju positivt i sig, jag är ju också dedikerad gräsätare så det förenklar ju en aning för oss båda. Men fy faaan vad äckliga dessa nudlar är idag, kryddmixen smakar mest salt och har en bismak av något riktigt oangenämt som jag inte ens kan placera. Äckel är vad det är och jag vet ärligt talat inte om de alltid varit så äckliga eller om de blivit det i och med att receptet ändrats på och köttarom osv numera är syntetiskt. Lutar åt det senare tyvärr. Ingen större förlust för egen del, sambon verkar inte märka något och lär sannolikt ha ätit upp de kvarvarande 50 paketen inom en vecka.

Skrev jag att jag hatar snabb-nudlar? Kanske lite väl hårt, men Jag står fast vid det även om mitt hat till största delen är riktat till Samyang Ramens gegg. Nu ska jag lyssna på tidlös poppunk i form av MxPx och plugga insekts-biologi. 

Hatar du nudlar? Eller älskar du dem kanske rentav?

Jag hatar snabb-nudlar

HQ