Svenska
Blog

Elden Ring är fantastiskt

Jag var rädd för att jag skulle bli besviken, det ska jag verkligen inte sticka under stolen med. Jag hoppades ju innerligt att det skulle vara precis så magiskt som det på förhand sett ut, men samtidigt var jag beredd på att det skulle kunna bli en massiv besvikelse. Men mina eventuella tvivel släppte ganska snabbt för oj vad Elden Ring levererar, det är utan minsta tvekan det bästa From Software släppt ifrån sig någonsin. 

Hittills har jag ju egentligen bara skrapat lite på ytan trots att jag plöjt ner närmare 20 timmar, det finns så mycket att göra och så mycket att upptäcka så att det stundtals känns överväldigande och övermäktigt. Av dessa drygt 20 timmar så är åtminstone 15 bara utforskning i princip, för det är en helt underbar värld. Full av faror förstås men glädjen och viljan att utforska har aldrig varit större i något av From Softwares spel. En öppen värld är inte alltid en fördel, men i Elden Rings fall så är det bara positivt då den nyttjas på bästa sätt. Något som också gör den stora världen njutbar att utforska är den hästliknande varelsen Torrent som man får tillgång till ganska tidigt i spelet. Självklart kan man kuta runt till fots också om man hellre vill det men det är betydligt smidigare att grensla pållen istället, så det rekommenderas. Det finns nu även en dedikerad hopp-knapp och det är skönt för annars hade det blivit väldigt jobbigt. Faktum är att det hade vart nästintill värdelöst att ränna runt i den enorma världen utan att kunna hoppa. 

Jag har inte slagits med så många bossar ännu, men den första obligatoriska bossen Margit är en tuff jäkel och det lär inte bli enklare framöver misstänker jag. Jag har plockat några frivilliga bossar också som åkte ner på ett eller två försök så de verkar komma i alla svårighetsgrader. Vilket ju inte är helt tokigt, Elden Ring är fortfarande ett svårt spel men det är betydligt snällare inledningsvis mot nybörjare än sina föregångare. Det är lite lättare att komma igång och förstå grejen vilket ju förstås gör det mer lättillgängligt än vad From Softwares tidigare alster varit. 

Jocke gav Elden Ring full pott i sin recension och jag kan inte annat än hålla med. Jag är så taggad på att fortsätta mitt äventyr så jag knappt kan bärga mig. Ikväll kör jag igång igen och gissningsvis lär resten av veckan fortsätta i samma stil. 

Har du spelat Elden Ring än och vad tycker du i så fall?

Elden Ring är fantastiskt

HQ