Svenska
Blog
Jag vill spela riktigt bra hockey nu

Jag vill spela riktigt bra hockey nu

Jag älskar hockey, det är världens utan tvekan bästa sport. Det finns liksom inget i min värld som ens är i närheten av den intensitet som hockeyn levererar. Särskilt då i slutspel då alla tänder till lite extra, då myser man riktigt ordentligt. 

Hockey i spelform är en helt annan femma dessvärre. Där har det inte hänt mycket senaste 10 åren. Det kan ju delvis bero på att EA inte har någon som helst konkurrens längre och delvis på den klena budget som varje utgåva får. Hockey är ju inte lika populärt som fotboll och det krävs inget geni för att förstå att fotboll är avsevärt enklare att utöva. Det gör det dock inte enklare att acceptera det miserabla tillstånd NHL-spelen befinner sig i, för det är tyvärr så det är. Senast vi fick se en ny grafikmotor var i NHL 15 och det släpptes för 7 år sedan. Man kan ju tycka att EA åtminstone kunnat köra med Frostbite vid det här laget, men icke. NHL 21 ser i princip identiskt ut med NHL 15 och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta åt den sanningen. Det händer förvisso lite småsaker i spellägen osv men de är inte särskilt väl utfört alls. Dialogerna exempelvis som introducerades i NHL 21 är enbart frustrerande och tränaren samt den enda lagkamrat man någonsin får prata med säger mer eller mindre samma saker hela tiden. Men tanken var i alla fall god. Nog är det förstås fortfarande ganska kul att spela NHL och jag lägger ner orimligt många timmar på varje utgåva, men jag vill ju ha mer. Jag hoppas ju alltid att nästkommande spel på nåt vänster ska vara revolutionerande men det är ju bara wishful thinking egentligen och det vet jag mycket väl om. Sorgligt men sant. 

NHL 22 kommer förstås släppas till Playstation 5 och Xbox Series X och då måste det verkligen hända något. Om EA kör med samma utdaterade grafik till dessa nya fina konsoler så kan jag lika gärna spela bordshockey istället. Så snälla rara EA, ge mig riktigt bra hockey i höst så är nästan allt förlåtet. 

Vad tror du om NHL 22? 

HQ