Svenska
Blog
Bästa spelet 2010

Bästa spelet 2010

Skrivet av Mr Bestway den 26 december 2010 kl 14:22

2010 är snart slut så här är en liten lista på de spel jag tyckte var roligast i år.

3# Castlevania: Lords of Shadow
Jag har länge varit ett obotligt Castlevania-fan, så när jag läste att Konami skulle satsa på ett riktigt Castlevania i 3D så tappade jag hakan. Och de gjorde mig inte besviken, Castlevania: Lords of Shadow är ett mörkt och gotiskt spel med en tung historia. Ytligt och otroget säger en del, vackert och banbrytande säger jag.

2# Bioshock 2
Hur gör man en uppföljare till ett spel som hade allt? Så måste 2K tänkt när de började med Bioshock 2, och precis så tänker säkert Valve just nu. Jag planerade länge att strunta i tvåan, det verkade mest vara mer av det gamla, men utav en slump köpte jag spelet i alla fall. Och när eftertexterna började rulla, ögonen fulla av tårar och näsan full av snor, så förstod jag att Bisoshock 2 inte bara var mer än sin föregångare, det var bättre.

1# Fallout: New Vegas
Jag vill jaga två meter långa myror, jag vill såga av benen på förrymda fångar enbart iklädd en pyjamas, jag vill ha sex med en robot kallad Fisto! Det finns mycket man vill göra i New Vegas, och det finns gott om tid att göra det. Fallout: New Vegas tog det mesta som var bra med Fallout 3 och gjorde det bättre, fler fiender, snyggare vapen, en mindre tydlig linje mellan gott och ont m.m. Om det finns en stad som jag kommer att spendera mycket tid i framöver så är det New Vegas.
Tack till Mr Quezt för den underbara julklappen. Tack!
_______________________________________________________

Årets tröstpris - Metroid Prime Trilogy
Metroid Prime är ett gammalt spel, tvåan är ett gammalt spel och trean är inte särskilt nytt det heller. Metroid Prime Trilogy släpptes inte ens i år! Men det spelar ingen roll, för Metroid Prime-serien är helt fantastisk, och alla tre spelen med förbättrad grafik och kontroll är bara för bra för att missa. Vill man spela Metroid på sin Wii ska man köpa den här trologin, men köp för guds skull inte Metroid: Other M!

Årets besvikelse - Silent Hill: Shattered Memories
Jag älskar Silent Hill, det förstår man om man läser min blogg Bästa spelet 2009. Därför var jag ganska förväntansfull när jag köpte den omgjorda versionen av orginalet. Men besviken blev jag, med råge. Konami var tydligen alldeles för lata för att trycka in mer än ett slags fiende i Silent Hill: Shattered Memories, som man alltid besegrar på samma sätt; att springa iväg från dem! Inte ens en underbart berättad historia eller grymma röstskådespelare kunde rädda det här spelet. För ett skräckspel utan skräck är inte ett bra spel.

HQ