Svenska
Blog
Red Rocket var superb

Red Rocket var superb

Sean Baker gör det igen! Med The Florida Project (2017) visade denna herre att han var här för att stanna. Efter flera års kämpande för att få finansiellt stöd och många stunder av stress har Baker äntligen lyckats få mera uppmärksamhet bland kritikerna och hyllningarna förblir skyhöga.

Det är helt klart välförtjänt när han förra året (alltså 2021) gjorde Red Rocket, en film så levande att den lämnar skamfläckar åt Hollywoods sedvanliga drama-smörja. Här följer vi en föredetta manlig porrstjärna vid namn Mikey Saber (Simon Rex) som återvänder till sin hemort i en liten Texas-stad och får handskas med ett rykte inte alla skulle vara bekväma med. Han dejtar en yngre (Suzanna Son), säljer gräs och lyckas med sin charm få tak över huvudet hos hans bittra ex (Bree Elrod) och hennes mamma (Brenda Deiss). Framtiden är oförutsägar, Saber sticker ut som en öm tumme och äventyren är många men minnesvärda (tänk dig Boogie Nights, en annan favorit, fast 20 år senare när hypen har dött och livet har kommit ikapp). 

Samtliga skådespelare ger en naturalistisk tolkning av materialet och resultatet är imponerande. En sådan film som är svår att stänga av eftersom den känns så självklar, regissören vet precis vad han gör med karaktärerna och dramaturgin vilket medför oförglömliga scener man sällan skådar på vita duken. 

Fortsätter han såhär, fortsätter Sean Bakers plats bland de främsta filmskaparna inom drama idag. 🎉

adios

HQ