Svenska
Filmfrossa

Filmfrossa

Tack vare ett påpassligt påsklov så har jag hunnit med att titta lite extra mycket på film den senaste veckan (och det tackar jag för). Här kommer lite blandade omdömmen (OBS! Högst personliga åsikter) om veckans skörd.

A history of Violence: Ganska så förutsägbar film som gärna hade fått vara en halvtimme längre, kändes som om den var alldeles för kort nu. Jag gillade iaf dom ovanligt råa men ack så få våldsscenerna. Hade gärna sett mer av den varan och mindre utav Viggos lätt missbildade stjärt, särskilt i en film med den här titeln.
Betyg: 7/10

Borat: Jag såg den här filmen ganska så sent och i gott sällskap så det kan ha bidragit en del till skrattfaktorn. Men stora delar av filmen är hur man än vrider och vänder på det sjukt rolig, på ett "ooooh vad pisanmt"-sätt. Att Cohen lyckas hålla masken så bra är utom min förståelse. Särskilt i filmens roligaste scen, när Borat är på snoffsig middagsbjudning. Det ända som drar ner på betyget och som känns mindre roligt är när Borats judehat kommer upp till ytan.
Betyg: 7/10

Det levande slottet: Inte riktigt lika bra som min favoritfilm av Miyazaki, Spirited Away, men åtminstone snyggare tecknad, och lite roligare och gulligare. Härlig "barnfilm" för alla åldrar.
Betyg: 8/10

Smokin' Aces: Handlingen verkade lovande på förhand iaf. En snubbe får en stor belöning utsatt på sig en och en salig blandning lönnmördare skyndar sig till hotellet han befinner sig i för att hinna ta livet av honom först. Första halvan av filmen där alla lönnmördare ska presenteras och ta sig till hotellet är väll nödvändig men lite seg. När alla dessa olika karaktärer brakar samman så lyfter filmen en aning däremot och tempot höjs avsevärt. Utan att spoila allt för mycket så blev jag även lite glatt överraskad av att en skådis som jag trodde skulle hänga med ganska länge (tyvärr) togs av daga nästan direkt.
Betyg: 6/10

The Big Lebowski: Känns som den här filmen är lite överskattad på sina håll. Visst, The Dude är en skön kille och filmens handling är både rolig, spännande och underlig, men något mästerverk är det då inte. En skön komedi helt enkelt. + också till Peter Stormares tysk och The Dudes aggresiva bowlarkompis.
Betyg: 7/10

Transformers: Den här filmen har verkligen apsnygga specialeffekter, det hade nog varit mer givande att sen filmen på bio. Utöver specialeffekterna finns det en hel del annat att berömma. Filmen håller ett högt, actionfyllt men ändå lite lättsamt, tempo genom hela filmen och Shia LaBeouf funkar bra som huvudrollsinnehavare (till skillnad från andra, tråkigare rolltolkningar). Filmens ändå minus var nog att det var stort sett omöjligt att urskilja Transformerarna ifrån varandra i mer närgågna sekvenser. Och så kändes Kurragömma-scenen både töntig och utdragen
Betyg: 8/10

Högkvalitativ filmunderhållning hela veckan ut med andra ord. Att jag igår tvingades se lite av styggelsen Miss Secret Agent 2 är inte inräknat.

HQ