Svenska
Jag läser Valiant Comics

Jag läser Valiant Comics

Skrivet av MatsN den 5 september 2017 kl 12:58

För tillfället är jag så fruktansvärt trött på Marvel. På senare år har det blivit en enda röra av alltihop och jag orkar helt enkelt inte bry mig om mitt gamla favoritförlag längre. Kanske borde jag hysa visst hopp om deras kommande Legacy-satsning, men tyvärr är jag tämligen säker på att det inte kommer dröja länge innan de sabbar den också genom något av sina ständiga långsökta events.

Droppen blev just avslutade eventet "Secret Empire" som började hyggligt lovande men som vanligt slutade i ett enda gigantiskt antiklimax. I samband med detta fick jag tipset att testa Valiant Comics minievent "Stalinverse" istället. Det har en liknande handling och består av fyra (plus ett fåtal frivilliga tie ins) tidningar. Det visade sig vara en snortajt, spännande berättelse som funkade finfint trots att jag hade noll koll på karaktärerna sedan tidigare.

Med det var nyfikenheten väckt på Valiants superhjälteuniversum. Det är betydligt mindre än Marvels och DCs och därmed mer hanterbart. Efter en lång paus startade förlaget om 2012 och det är lätt att komma i kapp. Så här långt har jag inhandlat deluxe-utgåvorna som samlar första året av "Ninjak", "Harbinger" och "Archer & Armstrong". Så här roligt har jag inte haft med att läsa serier på många år. Som att andas frisk luft.

HQ