Svenska
Blog

Nattbloggen- Vad är viktigt i spel?

Skrivet av MatApan den 4 november 2011 kl 03:56

V A R N I N G !
Innan du läser nattbloggen bör du veta att denna blogg skrev jag när jag var som absolut tröttast och mest utbränd. Du kanske känner dig aningen dummare efter att ha läst detta eftersom mycket av det jag säger kanske inte har sammanhang till textens mening.

Då är man här igen, klockan fyra på natten och hög på Red Bull som får min hjärna att vara pigg mina ögon påsigt trötta och mina tår känns av någon anledning som en frusen prinskorv.

Vad är viktigt i spel?

För ett par år sedan då jag var i tonårens början var grafiken i spel det absolut och enda jag brydde mig om. Jag brukade till och med kalla in mamma bara för att visa vilken fin grafik det var på det nya spelet jag fick i julklapp.

Ett par år senare gick jag med i Gamereactors spelcommunity och fick därigenom reda på vad en AI var. Artificiell intelligens i spel var aldrig någonting som jag tänkte på. Spelutvecklarna lyckades lura mig med förprogramerade simpla rörelser shooterspelen.
För ett halvår sedan testade jag mig igenom Call of Duty seriens senaste spel Black Ops, Call of duty seriens kampanjläge har alltid (tro det eller ej) underhållit mig mest av alla spel. Men i Black Ops kände jag för mig själv att nej... kampanjen tilfredställer mig inte längre, den var nu bara irriterande intensiv och förutsägbar rent spelmässigt.
Sedan dess testade jag multiplayern i Black Ops och blev helt fast. Då insåg jag att det spelar egentligen ingen roll för mig hur välprogramerad en AI är jag orkar inte bry mig om grafiken, bland det enda jag brydde mig om var hur jag använde hjärnan genom att vinna mot motspelaren.
Efter Black Ops testade jag diverse andra Shooters som jag bara lirat kampanjen och fullkomligt struntat i multiplayern, Battlefield Bad Company 2, Grand Theft Auto IV med flera... jag gick upp i vikt fyra kilo och förlorade solbrännan och det tror jag definierar min förälskelse av multiplayerläget i spel. Multiplayer är allt för mig idag, ingenting slår ett taktiskt upplägg i match online.
Förr i tiden skrattade jag åt folk som spelade Counter Strike som grafiskt ser så ruttet ut så det inte finns ord, men nu inser jag vad jag missat och vad jag behöver ta igen i Tv-spelsvärlden.

:D
Tack för att du hittat min blogg i Gamereactors Reklamjungel!

HQ