Svenska
Blog
Majsan har fått tillökning!

Majsan har fått tillökning!

För en vecka sedan kom han till världen! Det gick inte smärtfritt men nu är han äntligen hemma och ger min vovve lite konkurrens om tiden. En liten blek stackare på ynka 2000 gram, så pyttig, det var länge sen jag såg ett sånt litet gulligt paket. Och nej, jag vet att ingen av ett manligt kön vill någonsin höra ordet ”vilket litet gulligt paket” men här var det faktiskt sant. Nu kanske du sitter och tänker säga grattis till babyn, men nej Majsan har inte spräckt sig fram och bak med att föda fram ett gossebarn med ett huvud som en vattenmelon. Jag har blivit med ny konsol. Jag trodde alltid att det skulle vara en Playstation 5 som skulle bli min nästa bäbis, men jag har faktiskt tröttnat på att vänta på en konsol som ständigt verkar lysa med sin frånvaro om man nu inte är korkad nog att leta på blocket där scalpers bjuder ut dom till högstbjudande och den ständiga bristen på tillhörande släppta spel.

Så det blev faktiskt en ny Xbox för min del, en Xbox Series S och den som står till skuld för denna tillökning är ingen annan än min käre kollega Jonasponas Mäki som sålde in den i såna vackra ord att jag övergav min tidigare motvilja och blev med krysslåda och Ultimate Access. Jag ska väl egentligen inte säga motvilja då jag egentligen inte haft något emot Xbox men det har fallit sig naturligt att mitt ex som bara spelade på just den konsolen satt som fastgjuten och då blev det jag som fick spela på Playstation 4 i stället. Och eftersom jag alltid spelade på den så köptes ju också alla mina spel till just den konsolen så det är kanske inte så konstigt. Sen har jag väl inte alltid tyckt att deras handkontroll varit ämnad för mig som kvinna.

Där Dualshock legat som en perfekt avgjutning av mina skålade händer har Xbox kontroller mer hånat mig genom åren och fått mig att känna mig lite som en T-rex. Alltså fatta tårarna i Dead or Alive när man blir den som får äran att köra med biffen The Duke där ens stackars tummar inte ens räcker halvvägs till styrspaken även om du så rycker dom ur led och försöker stretcha ut dom. Än idag undrar jag vem som kom på idén att göra en handkontroll stor som ett jäkla dasslock? Antagligen Bud Spencer eller någon annan man med fingrar som falukorvar och händer som griljerade skinkor. Sen gick ju inte köpet smärtfritt heller, och eftersom allt bara gick knas funderade jag på om någon TV-spelsgud försökte säga mig något, att inte gå över till den mörka sidan kanske.

Jag bokade den online för att hämta i butik hos en av landets stora elkedjor, inga namn nämnda men de har en grön logga och i mitt tidigare liv jobbade jag i 17 år i samma butik fast i en annan stad. Detta var en fredag och jag gick med lätta steg till butiken med den där härliga känslan av upphetsning inför vad jag såg framför mig en hel helg att gotta ner mig i min nya konsol och spela spel som jag sett fram emot länge. Efter att ha blivit runt slussad mellan tre olika säljare som inte hade någon aning om vad Ultimate All Access ens var för något hamnade jag då äntligen i händerna på den enda som sålt ett likadant en gång innan. "Jippi, snart är vi i hamn!" hann jag tänka men det var tyvärr att ropa hej innan vi var över bäcken.

När alla papper äntligen är underskrivna försvinner säljaren ut på lagret för att hämta min konsol och jag väntar med gott mod i en kvart innan jag börjar ana oro när samma säljare kommer ut och börjar gå längst butikens alla hyllor och titta upp och ner på samma sätt som min storasyster gör när hon ser en geting på en uteservering. Plötsligt är säljaren inte ensam i sin desperata sökning efter krysslådan, nu har två till sållat sig och går nu runt likt Missing People i en skallgångskedja, hylla ner och hylla upp. Han kommer sakta gående emot mig med en beklagande blick som jag inte sett sen jag såg prästen på min mammas begravning och jag visste att nu kommer nådastöten. Och som ni förstår fick Majsan gå hem tomhänt med ett löfte att konsolen skulle komma på tisdag. Helgen spenderades med att hänga läpp och sparka på osynliga småstenar och aldrig har fyra dagar känts längre.

Tisdagen kom och när det plingade till i min telefon rusade jag för att hämta min TV-spelsbaby. Den packades upp och installerades men när det kom till att installera All Access hände absolut ingenting. Efter fem ominstallationer gav jag upp och ringde kundtjänst där jag blev sittande i en timmes kö för att slutligen få prata med en tekniker som svarade att "Öhhh, TV-spelskonsoler är inte riktigt min grej, men jag mailar ditt telefonnummer till butiken". När ingen ringde på hela dagen blev Majsan lite smått irriterad och packade ner åbäket i sin lilla låda och åkte tillbaka till butiken innan stängning och förklarade då för personalen att jag misstänkte att de inte reggat min konsol på rätt sätt. Efter några kliningar i huvudet och lite knapprande på datorn fick jag som svar att allt nu var löst och så var det då dags att installera det hela för åttonde gången och med förhoppning att det äntligen skulle fungera.

Men, nej. Jag vet inte hur jag ska förklara min ansiktsfärg som följde när jag insåg att problemet kvarstod men den var lite mellan brittisk turist dag två på Mallis och någon som stånkat i en trekvart på holken med hård mage efter en kost på för lite fibrer. Jag var rosenrasande och som vanligt haglade könsorden hemma framför TV:n. Butiken hade stängt för dagen, och dagen efter spenderade jag min lunchrast att skriva till företaget på deras Facebooksida då jag vet att dålig publicitet brukar få fart på dom, och vips så blev jag uppringd av butiken i fråga. En supergullig tjej fixade felet som råkade vara att säljaren innan slagit in tre felaktiga siffror, och det hela löstes på några sekunder. Så ilskan rann av mig lika fort som den anlänt, men med lite bitterhet över min egen flathet då jag inte krävde någon kompensation för all tid jag fått lägga ner på det hela på grund av deras skit bakom spakarna incident. Men jag är tyvärr typiskt svensk. Jag gnäller i det tysta. Jag knyter näven i fickan. Jag är trevligt ursäktande att jag störde dom med mina problem.

Nu är jag bara så glad att allt funkar och jag har spenderat mina kvällar med att spela spel jag varit för snål för att köpa i rädsla att de inte skulle hålla måttet. I fortsättningen ska jag försöka att dela upp min tid mer jämt mellan Xboxen och min Playstation så att inte krysslådan ska få uppleva samma hemska öde som min förra Xbox One gjorde. Efter år av att bara fungera som ett dammsamlande spelstöd för att inte min massiva spelsamling skulle välta fick han se sig om efter ett annat hem och hamnade hos en snubbe i Borås. Och alla vi som passerat Borås vet att den stackaren aldrig mer kommer få njuta av solsken. För visst måste stackars Orup suttit fast i Borås en helg när han klinkade ner sången Regn hos mej?

Vilken konsol spelar du mest på? Har du en favorit eller är du som en prostituerad som spelar på allt ?

HQ