Svenska
Blog
Bahrain!

Bahrain!

Efter ett ohyggligt tätt och spännande kval så håller jag på att implodera av förväntan inför loppet i Bahrain imorgon söndag. Tidigare tester inför säsongen har varit lovande men nu var det dags för F1-stallen att bekänna färg och wow säger jag bara. Visst, Mercedes är fortsatt väldigt starka men även Red Bull med sin vidareutvecklade Hondamotor hade rejält med klös och likväl McLaren var ruggigt snabba. Det är dessutom otroligt kul att se ett mer stabilt Ferrari som nu verkar kunna hålla tempo med främre mittfältet och problemen med förra årets SF1000 verkar i stort vara fixade. Både Leclerc och nyförvärvet Sainz imponerade sport idag men även Alpha Tauri var bra på hugget.

Veteranen Gasly är fortsatt strålande och går från klarhet till klarhet men även nykomlingen Tsunoda gjorde ett rejält intryck. Killen har talang, inget snack om saken. Värre var det i så fall för Aston Martin och Alpine. Två stall som förra året (under namnen Racing Point och Renault) slogs i det täta främre mittfältet men nu verkar dras med en rad olika problem. Stroll höll visserligen ett bra tempo men sämre gick det för Vettel som nu återigen verkar få finna sig i att vara relegerad till bakre fältet. Men värst var Haas, stallet var utan en sekunds tvekan de svagaste idag och risken är att hela 2021 säsongen kommer bli ett liktåg för dom.

Nikita Mazepin är ett fortsatt lågvattenmärke och gjorde pannkaka av hela kvalet genom att snurra av banan även idag. Hans misstag bakom ratten känns amatörmässiga och hör inte hemma i F1. Så hur kommer det gå imorgon. Jag tror på Verstappen som segrare förutsatt att inga tekniska fel uppstår. Ingen kunde komma i närheten av hans tempo idag. Vilket monster. Jösses. Sen hoppas jag självfallet på lite härligt Ferrari-rött bland de sex första i mål. Klockan 17:00 smäller det och jag kommer sitta som klistrad och njuta av varje minut! Vad tror ni inför morgondagen och vad tyckte ni om dagens kval? Spana in lite sköna highlights från vad som hände på F1-s officiella Youtube-kanal HÄR.

HQ