Svenska
Blog
Varför jag föredrar BC2 över BF3 del 1

Varför jag föredrar BC2 över BF3 del 1

Skrivet av Mans92 den 20 oktober 2012 kl 02:16

Istället för att låta rubriken lyda "Battlefield: Bad Company 2 vs Battlefield 3" så kommer jag direkt låta er veta vad min åsikt är. Men det är inte viktigt, vad jag tycker skillnaderna är, är dock enligt mig viktiga indikationer på folks kritiska sinne idag.


Så vi har dessa två spel. De har båda bra grafik. Inget av dem är realistiska, hur man nu vill se på saken. Men gameplaymässigt då? Där har vi kärnan om du frågar mig. Jag tänker välja att dela upp spelets beståndsdelar sålunda, grafik, fysik, spelmekanik och ljud(/audio). Gränsen på vad som är vad av dessa beståndsdelar kan vara svår att avgöra, delvis för att de kan inte existera utan varandra, och direkt påverkar varandra.
Jag avrundar med en bonusbeståndsdel som inte har så mycket med själva produkten utan konsumenterna, det vill säga spelcommunityn.

Grafik:
Här vinner Battlefield 3 med hästlängder om du har en riktigt bra dator.
Det betyder dock inte att Bad Company 2 är fult, tvärtom.
Så vitt jag vet så ska jämförelsen inte vara fullt likadan om man tar dessa spels konsolupplagor.
Battlefield 3 har brutalt bra ljussättning, som har sina avigsidor, såsom alldeles för starka ljuskällor ibland, såsom strålkas-- förlåt ficklampan man kan fästa frampå sitt vapen. Solen är en riktigt förjävlig ibland på vissa banor. Texturerna är också riktigt bra i spelet. Explosionerna är något av det maffigaste jag sett i spelväg, om inte det maffigaste. Rökeffekterna är också extremt bra.

Ljud:
Svår avgörelse. Vissa saker är Battlefield 3 bättre på. Som att stå för nära någon som skjuter en kulspruta så lär du inte höra så mycket ett tag. Vapnen låter onekligen mesigare än i Bad Company 2.
Jag kan inte avgöra om detta är realistiskt eller inte, för jag hanterar inte vapen i verkliga livet. De dundrar inte på lika bra som i Bad Company 2, och man hör inte lika tydlig om en krypskytt sätter ett skott i närheten av en (det vill säga träffar nästan dig). Jag gillar inte heller hur det låter när man blir träffad i Battlefield 3. Det låter lite som om någon skjuter en ljuddämpad pistol i en boxningssäck.

Eller som många har påpekat, att det inte låter så mycket när man springer i verkligheten. Klick-klackandet av ens fotsteg i Battlefield 3 är ett lagom irritationsmoment.

HQ