Svenska
Blog
Dragon age inquisition avklarat efter 115 timmar

Dragon age inquisition avklarat efter 115 timmar

Skrivet av Maiden333 den 6 december 2014 kl 23:13

Nu har jag äntligen klarat av den tredje delen i Dragon Age sagan och nu tänkte jag dela med mig av mina tankar och åsikter till främmande människor här på internet.

Det första som slog mig när jag började spela är att spelet är stort. Det är väldigt stort. Så pass stort att jag fortfarande hade mycket kvar att göra efter 115 timmars speltid. De regionerna man utforskar är väldigt öppna och otroligt vackra att titta på. Ljussättningen i Inquisition är väldigt imponerande och vid flera tillfällen så fick jag av den där "Wow-känslan", något jag inte upplevt sedan Skyrim släpptes för tre år sedan.

Striderna håller måttet, men jag är lite smått besviken på hur styltig den taktiska kameravinkeln var vid många tillfällen, speciellt när man befinner sig inomhus. En aspekt av spelet som jag verkligen gillade var craftingsystemet. Enkelt att komma in i, men med tillräckligt mycket djup och möjligheter för att få mig att fastna.

Det finns otroligt mycket uppdrag i spelet, dock så har de flesta väldigt liten substans. Väldigt många uppdrag i stil med "gå hit och lämna detta", men dessa är som sagt sidouppdrag. Huvudstoryn och karaktärerna är nog det bästa med spelet dock. Bioware har ännu en gång visat att de kan skriva spännande och intressanta karaktärer. Huvudstoryn är dock inte speciellt lång. Jag hade gärna sett en eller två till huvuduppdrag innan slutet.

Jag spelade spelet på PC och mitt största klagomål på spelet är att det finns för många buggar som dyker upp alltför frekvent. Till exempel så kan ens kompanjoner bara försvinna ifrån de platser de brukar hålla hus. Ett annat exempel är att det tog mig fyra(!) försök att starta nytt spel för att spelet buggade och jag blev tvungen att starta om. Det är otroligt irriterande att behöva göra samma karaktär fyra gånger.

I slutändan så är Dragon age Inquisition ett riktigt bra spel. Ett spel jag skulle rekommendera till alla som gillar stora episka rollspel. Det är inte det bästa spel Bioware har gjort, men det är inte långt ifrån. Skulle jag betygsätta spelet så blir det nog en 9/10.

HQ