Svenska
Blog

Spelar man mindre när man blir äldre?

Skrivet av Maiden333 den 26 maj 2014 kl 23:25

Klockan är halv elva och istället för att studera inför morgondagens tenta i fysik så petar jag in en lös och blir nostalgisk. Med andra ord så är det en myt att man blir mer ansvarsfull desto äldre man blir. Idag är jag 19 år och fortfarande officiellt en tarvlig tonåring istället för en karl. Trösten får jag finna i att det endast är några få månvarv kvar innan jag lagligen kan skaffa mig skrumplever, men låt mig nu sakta vandra till blogginläggets poäng.

Idag gick jag igenom några av mina gamla recensioner, inlägg och dylikt som jag har postat på denna sida. Liksom alla andra människor som drar sig till minnes sina forna bravader så slås jag över hur mycket jag har utvecklats. Jag vet till exempel nu skillnaden mellan alligatorer och krokodiler, men trots min enorma utveckling så upptäckte jag en sak som inte har förändrats nämnvärt och det är den tid jag lägger på spel. För er 80-talister som börjar bli paranoida över gles hårväxt så låter detta säkert ganska löjligt, då jag som sagt officiellt är en tarvlig tonåring och det är förståeligt att jag lägger mycket tid på videovåld. Med detta sagt vill jag påpeka att jag faktiskt studerar vid ett universitet på heltid, vilket teoretiskt ska innebära att jag lägger 40 timmar varje vecka på studier. I och med detta borde jag inte ha den tid som krävs för att uppfylla samma spelkvot som förr, detta visade sig dock också vara en myt.

Några av er frambringar säkert argumentet att man inte behöver spela mindre bara för att man blir äldre, men jag måste medge att detta är något jag trott länge. Man blir äldre och ens prioriteringar och ansvar förändras, därav läggs mindre tid på spel. Trots detta finner jag fortfarande tiden att utforska skyrims bedårande landskap för femtioelfte gången i ordningen. När jag insåg detta fick jag en annan uppenbarelse. Det är inte den tid jag spenderar på spel som har förändrats, utan snarare vilka spel jag spenderar tiden med. Även om jag fortfarande kan finna glädje i färgglada explosioner på den ringformade världen Halo så söker jag mig till spel med mer substans. Mass Effect, The wolf among us och Bioshock Infinite är bara några titlar som har berättandet i fokus. Spel som jag kanske inte hade uppskattat lika mycket för 6 år sedan då jag först blev medlem här på gamereactor.

Visst kan det vara så att jag inte har nått den tid då man oroar sig för gles hårväxt och spelar mindre spel, men jag har en känsla av att jag har rätt. Att bli äldre inte innebär mindre spelande, men snarare spelande av spel med substans. Vad tror ni och finns det möjligen någon äldre mer erfaren person som kan upplysa mig om vad framtiden har att bringa?

HQ