Svenska
Blog

Ghostkonserten var...

Skrivet av M_Balzary den 16 december 2012 kl 02:02

...helt jävla otrolig! Ghost är ett av de bästa banden som någonsit spottats ut av vårt kära Sverige. Det har jag stått fast vid sen jag hörde deras debutalbum Opus Eponymous första gången. Jag har velat se dom live ända sen dess. Varje gång dom spelat här har det dock kommit andra saker mellan.

Ikväll hände det dock äntligen. Jag fick höra det hyllade Linköpingsbaserade bandet live och jag kan bara säga en sak: Helvete vad dom är bra. Otroligt tighta live och får verkligen igång publiken. Att dom kör stenhårt på sin satanistiska image är ju helt jävla underbart också.

Det häftigaste med den här konserten (förutom musiken) var dock att under slutskedet av konserten så passade bandet på att officiellt byta sångare från Papa Emeritus I till Papa Emeritus II. Det gick helt enkelt till så att i en instrumentalisk låt så stod Papa Emeritus I i bakgrunden när det kom in en liknande karaktär som då är Papa Emeritus II. Papa Emeritus I gav då över facklan till Papa Emeritus II, och så var det med det. Ghost har med andra ord en ny sångare nu! Jag har nog aldrig hört talas om nåt liknande tror jag. Den nya sångaren var även bättre än originalsångaren, får se vad han kan göra i studion sen!

Sen gick jag och drack öl. Det var gott. Puss <3

HQ