Svenska
Blog

Vad är en spelrecension?

Skrivet av Lodde_49 den 27 februari 2014 kl 22:43

Många av medlemmarna här på Gamereactor minns säkert betygshetsen som nådde sitt klimax i slutet av 2011. Stämningen var minst sagt inte på topp och de flesta av oss är nog glada över att det idag lugnat ner sig. Det går dock inte att frångå att diskussionerna var intressanta under perioden.

Nu cirka två år senare har jag i samband med en skoluppgift letat upp denna period. Bloggarna och kommentarerna var (och är) fulla av intressanta åsikter och motiveringar. Extra intressant anser jag vara hur synen på vad en spelrecension egentligen är.

Vissa medlemmar anser att objektivitet ska finnas i recensioner. Att spel kan ha objektivt dåliga och bra sidor. Denna objektivitet anser andra inte hör till. Spel och underhållning överlag ska recenseras och bedömas subjektivt, ett mått på hur "underhållen" man blev. Det ska handla om recensentens åsikter om dennes upplevelse och inget annat.

Andra anser att en recension ska fungera som ett komplement för att få en professionell åsikt innan ett möjligt inköp. Vissa söker endast efter info om kontroll, grafik eller gameplay. Och så finns det ju såklart dem som endast stirrar sig blind på betygssiffran...

Mycket intressant som sagt. Själv sätter jag mig som vanligt i en mittemellanposition deluxe. Hur är det med dig? Vad anser du en spelrecension ska innehålla?

Vad är en spelrecension?

Ett spel vars betyg de flesta i alla fall verkar vara överens om.

HQ