Svenska
Fel på min BMW?

Fel på min BMW?

Skrivet av Linkjr den 29 april 2011 kl 10:37

Jag har haft min BMW 330D årsmodell 02 i cirka ett halv år nu och är jätte nöjd med den på alla sätt och vis. Den har dock rullat en del, 28000 mil för att vara exakt. Det är ju en diesel och dem brukar rulla 4-50000 mil.

Problemet är att jag sedan cirka 2-3 månader upplevt ett fel på bilen. När man gasar på ordentligt vid till exempel omkörningar så händer det ibland att bilens varvtal ökar kraftigt fast inte bilens hastighet ökar. Det vill säga att bilen slirar för någon sekund för att därefter återgå till det normala. Då tänker man ju genast på att det är kopplingen som slirar. Bilen lämnades in hos en verkstad för 2 veckor sedan. Kopplingssatsen byttes ut, totalt hamnade kostnaden på 4000:-

Men detta har inte åtgärdat problemet.
Jag har googlat efter felet. Vissa säger att det är slavcylindern som är dålig. Andra säger att oljenivån i växellådan är för låg. Andra påpekar att felet ligger i synkringarna i växellådan. Inte vet jag.

Jag tänkte här höra om någon annan har upplevt ett liknande problem med sin bil och listat ut vad det var för fel. Värt att nämna är att bilens mjukvara inte är original. Bilen är alltså chiptrimmad och har nu cirka 230hk/500nm. Men det ska ju inte påverka bilens funktion anser jag.

HQ