Svenska
Nintendo 3DS intryck

Nintendo 3DS intryck

Skrivet av Linkjr den 17 april 2011 kl 20:04

Nu har jag äntligen skaffat en 3DS tillsammans med Super Street Fighter IV 3D Edition. Köpte paketet på Elgiganten för 2690:-

Jag har hunnit spelat ett antal timmar och har fått se både det ena och det andra.

Om jag börjar med det positiva:

Konsolen är väldigt snygg. Jag valde Aqua Blue och den är oehört läcker trots att den påminner lite om DS Lite. Den känns bra i handen, möjligen något tung men inte så värst farligt.

Den "analoga" spaken är responsiv och min tumme passar den väldigt bra. Resterande knappar är alla fullt godkända och jag gillar starkt touchscreen pennan som enkelt kan förlängas.

3D effekten som trots allt är den största nyheten är som tur var imponerande. Jag kör med 100% 3D varje gång jag spelar Super Street Fighter IV och har inte en enda gång drabbats av huvudvärk eller illamående. Får inte ont i ögonen eller i magen som tydligen en del av GR redaktionen fått. 3D effekten består inte enbart av ett djup utan det är riktig stereoskopisk 3D vi talar om. Effekter som sticker ut från skärmen. Jag är hur som helst väldigt nöjd med 3D effekten och slipper använda glasögon för att njuta av det.

Grafiken måste ändå nämnas och även om 3DS inte är lika kraftfull som den kommande NGP så är den ändå tillräckligt imponerande just nu. Kanske inte om några år men i nuläget levererar den vassare grafik än PSP. Karaktärerna i Super Street Fighter IV är detaljerade och snygga. Bakgrunden är dock stel i SSF IV.

Mindre bra saker:

Priset - 3DS är en dyr konsol. Ett pris på 2500 SEK. Jag anser att en bärbar konsol aldrig skall kosta mer än 2000:- och nu kostar ju 3DS mer än så. Nu lever vi visserligen i Sverige och här är allting dyrare än låt oss säga Stor Brittanien. Momsen här gör att allting känns dyrare än vad det borde.

- Batteritiden är ytterst tveksam. 3-5 timmar är inte tillräckligt. Jag försöker att ha Wifi knappen avstängd så gott det går för att spara batteri och sänka på ljusstyrkan till någon av de lägre nivåerna. Men detta ska man inte behöva göra anser jag för att få en godkänd batteritid.

- Spelutbudet är inte särskilt lockande. Jag valde Super Street Fighter IV som fått väldigt bra betyg. Men det räcker liksom inte med ett enda spel. Jag vill ha fler spel nu och inte vill jag vänta på Ocarina of Time innan nästa spel inhandlas.

HQ