Svenska
Blog

Topp 50 Bästa Anime Som Jag Har Sett #10-1

Skrivet av Leorio den 4 juni 2019 kl 08:07

10. Kare Kano (TV, 1998)
Kan man skapa en succéserie om två osympatiska personer som blir kära i varandra? Trots sin märkliga utgångspunkt lyckas Kare Kano vara roligare och mer romantisk än så gott som alla andra animeserier.

9. Azumanga Daioh (TV, 2002)
Den roligaste serien i skolmiljö är dock Azumanga Daioh. Serien skippar allt vad romantik heter och handlar om sex väldigt olika gymnasietjejer och deras knasiga lärarinna. Alla minns den som den sötaste animen någonsin, trots att tjejerna ibland är rätt taskiga mot varandra.

8. Perfect Blue (Film, 1998)
Fantastisk film om popvärlden och filmvärlden där tre olika personer är på väg mot det totala sammanbrottet samtidigt. En av de bästa skildringarna om gränsen mellan fantasi och verklighet, sanning och lögn, äkthet och falskhet.

7. Wolf Children (Film, 2012)
Mamoru Hosoda har bara gjort grymma filmer, men den här är den bästa. En kvinna träffar en man som egentligen är en varg, men det är när de får barn som problemen verkligen börjar...

6. Hinamatsuri (TV, 2018)
En inbunden flicka med magiska krafter, en egoistisk men godhjärtad gangster som tar hand om henne, några hemlösa, ett rockband, en trettonårig tjej som jobbar som bartender... Det galnaste anime-mästerverket någonsin.

5. Sailor Moon (TV, 1992)
Börjar med arton avsnitt som alla följer exakt samma mall och sedan brakar hela helvetet lös. Mer romantisk och mer underhållande än vad man klarar av. Och slutet är förkrossande.

4. Laid-Back Camp (TV, 2018)

Topp 50 Bästa Anime Som Jag Har Sett #10-1

En serie om fem tjejer som gillar att campa låter inte som den hetaste serien. Sedan ser man första avsnittet och därefter är man helt fast. När kommer fortsättningen?!

3. Martian Successor Nadesico (TV, 1996)
En parodiserie som har en bättre story än 99,99% av alla seriösa tv-serier. Till och med filleravsnitten är mördande och cliffhangern inför sista avsnittet är en i klass för sig.

2. Min Granne Totoro (Film, 1988)
Att välja den bästa Ghibli-filmen är ungefär som att välja den sötaste japanska skolflickan, men mitt val är Min Granne Totoro. Jag ska inte ens försöka beskriva den här filmen. Enbart Kattbussen skulle ta den till topp 50.

1. End of Evangelion (Film, 1997)
Fansen var inte nöjda med slutet på tv-serien så regissören gav dem precis allt som de önskat sig... fast på ett sätt som ingen hade förväntat sig, bett om eller var beredda på. Tidernas mest kompromisslösa anime är också den bästa.

HQ